Oriental i Occidental

S’activa la licitació de l’estudi informatiu per a la nova connexió ferroviària del Vallès

«Primer caldria connectar les ciutats del Vallès entre elles i després amb Barcelona»

MAPA | Així és el túnel ferroviari proposat des del Vallès per connectar amb Barcelona

Alba Barnusell (PSC): «La falta de connexió del Vallès és un dèficit real de país»

S’activa la licitació de l’estudi informatiu per a la nova connexió ferroviària del Vallès

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha anunciat aquest divendres, 7 de juliol, la pròxima redacció d’aquesta connexió. Així, s’ha presentat una licitació per a la redacció de l’estudi informatiu de la nova connexió ferroviària de Rodalies entre el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, una actuació emmarcada en el Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030.

L’estudi consisteix en la definició i anàlisi de les alternatives tècniques que puguin plantejar-se per a l’establiment d’una nova connexió de Rodalies entre les línies Barcelona-Sabadell-Terrassa i la línia Papiol-Mollet, permetent realitzar l’itinerari entre Sabadell i Granollers.

Segons especifica el ministeri, es vol acontentar «les necessitats de mobilitat quotidiana i dels ciutadans mitjançant vies de transport sostenibles des del punt de vista social, econòmic i mediambiental», donant resposta així als objectius de l’Estratègia de Mobilitat Sostenible, Segura i Connectada 2030.

El pressupost de licitació és de 907.500,00 euros i el termini d’execució de l’estudi és de dos anys i mig, concretament, 30 mesos. 

Notícies relacionades

La licitació del contracte s’ha publicat a la Plataforma de Contractació de l’Estat i pròximament ho farà el Diari Oficial de la Unió Europea.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell, de Terrassai de Granollers