Llei de drets culturals
El Govern posa en marxa la futura llei de drets culturals amb una sessió participativa a Granollers
L’executiu impulsa nou sessions per recollir propostes per a una norma que hauria d’entrar en vigor a finals del 2023

El Govern anuncia l’inici d’un procés de participació per fer aportacions a la futura llei de drets culturals.
La participació presencial i telemàtica comptarà amb nou sessions a Granollers, Manresa, Vilafranca del Penedès, Tortosa, Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona i la Seu d’Urgell.
També es faran cinc sessions tècniques per gestar el contingut de la futura llei i l’estructura.
Entrada en vigor el 2023
També es faran trobades amb representants de l’àmbit social, associatiu, cultural, empresarial i acadèmic fins al gener del 2023. Amb totes les propostes es redactarà el primer esborrany de l’avantprojecte de llei.
El Govern preveu aprovar el projecte de llei abans de l’estiu i que arribi al Parlament i entri en vigor a finals del 2023.
Al marge de les trobades a tot el territori, la ciutadania ja pot fer propostes de forma individual i telemàtica a l’avantprojecte de llei de drets culturals a través de la web de participació ciutadana de la Generalitat.
Garantir l’accés a la cultura
Al marge del procés de participació, el Departament de Cultura s’ha reunit amb el plenari del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) per sentir les seves aportacions.
En declaracions a la premsa durant una visita a l’entitat social Femarec, el secretari general de Cultura, Jordi Foz, i el secretari general de Drets Socials, Oriol Amorós, van explicar que la futura llei de drets culturals tindrà com a objectiu garantir la lliure participació, la creació i l’accés de tota la ciutadania a la vida cultural.
La vida cultural és un dret universal
Precisament el juny passat el Govern va aprovar la memòria preliminar de l’avantprojecte de llei de drets culturals.
El document parteix de la idea que la participació en la vida cultural és un dret universal i un element clau per a la cohesió social de la comunitat, així com per a la inclusió, el progrés i la plena realització de les persones que en formen part.
Notícies relacionadesSegons van explicar en un comunicat, la llei establirà el marc que garanteixi a la ciutadania intervenir en la vida cultural, i disfrutar dels béns, productes i pràctiques culturals, amb especial atenció a les persones i col·lectius que actualment no poden accedir-hi en igualtat de condicions, així com el dret de tothom a participar en la governança de la cultura.
Llegeix totes les notícies de Granollers a EL PERIÓDICO Granollers
- Un incendi al Baix Ebre crema 570 hectàrees, el 90% als Ports
- El mapa territorial Enquesta CIS: El PSOE assetja cinc governs autonòmics del PP en l’equador de la legislatura
- Xarxes Molts turistes confonen Mallorca amb França i creuen que l'alemany és l'idioma oficial, segons una enquesta de carrer a Palma
- Osona Una ‘moto espia’ dels Mossos capta per la C-25 un conductor sense cinturó, parlant pel mòbil i bevent
- FUTBOL El Reial Madrid demana ajornar el seu partit de lliga contra l’Osasuna al 29 d’octubre
- Control exhaustiu Barcelona proposa a Airbnb un nou conveni més exigent: «Hi ha anuncis en què l’amfitrió es diu James Bond»
- Cas Koldo El jutge investiga contractes «manipulats» de Pardo de Vera després que l’UCO trobés a casa seva documents sobre el ‘pelotazo’ de les mascaretes
- Junta de portaveus El Parlament ajorna per segona vegada que Illa comparegui per la corrupció en el PSOE
- Salut i benestar José Abellán, cardiòleg: "Crec que ens estem equivocant en donar-li massa importància a l'exercici de força"
- Accions legals Tovalloletes humides: la gran plaga ecològica que surt de les llars