Llei de drets culturals

El Govern posa en marxa la futura llei de drets culturals amb una sessió participativa a Granollers

L’executiu impulsa nou sessions per recollir propostes per a una norma que hauria d’entrar en vigor a finals del 2023

El Govern posa en marxa la futura llei de drets culturals amb una sessió participativa a Granollers

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Govern anuncia l’inici d’un procés de participació per fer aportacions a la futura llei de drets culturals.

La participació presencial i telemàtica comptarà amb nou sessions a Granollers, Manresa, Vilafranca del Penedès, Tortosa, Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona i la Seu d’Urgell.

També es faran cinc sessions tècniques per gestar el contingut de la futura llei i l’estructura.

Entrada en vigor el 2023

També es faran trobades amb representants de l’àmbit social, associatiu, cultural, empresarial i acadèmic fins al gener del 2023. Amb totes les propostes es redactarà el primer esborrany de l’avantprojecte de llei.

El Govern preveu aprovar el projecte de llei abans de l’estiu i que arribi al Parlament i entri en vigor a finals del 2023.

Al marge de les trobades a tot el territori, la ciutadania ja pot fer propostes de forma individual i telemàtica a l’avantprojecte de llei de drets culturals a través de la web de participació ciutadana de la Generalitat.

Garantir l’accés a la cultura

Al marge del procés de participació, el Departament de Cultura s’ha reunit amb el plenari del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) per sentir les seves aportacions.

En declaracions a la premsa durant una visita a l’entitat social Femarec, el secretari general de Cultura, Jordi Foz, i el secretari general de Drets Socials, Oriol Amorós, van explicar que la futura llei de drets culturals tindrà com a objectiu garantir la lliure participació, la creació i l’accés de tota la ciutadania a la vida cultural.

La vida cultural és un dret universal

Precisament el juny passat el Govern va aprovar la memòria preliminar de l’avantprojecte de llei de drets culturals.

El document parteix de la idea que la participació en la vida cultural és un dret universal i un element clau per a la cohesió social de la comunitat, així com per a la inclusió, el progrés i la plena realització de les persones que en formen part.

Notícies relacionades

Segons van explicar en un comunicat, la llei establirà el marc que garanteixi a la ciutadania intervenir en la vida cultural, i disfrutar dels béns, productes i pràctiques culturals, amb especial atenció a les persones i col·lectius que actualment no poden accedir-hi en igualtat de condicions, així com el dret de tothom a participar en la governança de la cultura.

Llegeix totes les notícies de Granollers a EL PERIÓDICO Granollers

Temes:

Generalitat