Aitana esclata per la difusió de fotos seves manipulades: «Si jutgeu alguna cosa...»

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La lluita contra les inseguretats està sent una constant en la vida de la cantant Aitana Ocaña. Després de la difusió de les imatges de Vogue en les quals l’artista catalana, de 24 anys, superava els seus complexos per exposar-se al món sense el seu serrell característic, l’exconcursant d’‘Operación triunfo’ ha tornat a la càrrega per defensar-se de les crítiques provocades arran d’una versió manipulada d’aquest vídeo.

@voguespain

@αitana nos habla sobre su (dramático) corte de pelo mientras se prepara para un concierto. #maquillaje #aitana #gettingready #latingrammy @YSL Beauty

♬ sonido original - Vogue España

«S’està escampant una imatge meva que està editada, us recomano que si jutgeu alguna cosa, sigui una cosa real. També dir-vos que em van fer ‘bullying’ a l’escola per això i a partir d’allà se’m va crear una inseguretat gran. Em sento segura en el dia d’avui, però no manipuleu imatges», ha publicat al seu perfil d’X (abans Twitter).

Notícies relacionades

Tal com han demostrat les comprovacions compartides per altres usuaris, la fotografia editada d’Aitana mostra la cantant amb la mida del front augmentada, cosa que va donar lloc a mems i comparacions desafortunades.

D’aquesta manera, Aitana s’afegeix a una llarga llista de personatges públics que han denunciat la manipulació de contingut audiovisual, una tendència que s’ha vist accentuada amb la irrupció de les intel·ligències artificials. Altres casos sonats han sigut els de Rosalíai Laura Escanes, que van alertar de la difusió de nus falsos seus.

Temes:

Aitana Ocaña