Segons ‘Forbes’

Ibai Llanos, Lola Lolita i Eva Soriano, entre els 100 millors creadors de contingut d’Espanya

Ibai Llanos, Lola Lolita i Eva Soriano, entre els 100 millors creadors de contingut d’Espanya

EFE

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Forbes ha anunciat aquest dilluns la seva llista ‘Best Content Creators 2023’, que recopila els cent creadors de contingut més rellevants del moment a Espanya i entre els quals destaquen l’streamer Ibai Llanos, la tiktoker Lola Moreno (Lola Lolita), la humorista Eva Soriano, la presentadora Inés Herrand, el viatger Gotzon Mantuliz, la il·lustradora Alicia Aradilla i les influencers de moda Aida Domenech i Marta Díaz, entre d’altres.

Com cada any, la revista destaca les personalitats més importants a les diferents xarxes socials –Linkedin, YouTube, Instagram, Twitter i TikTok– i publica una edició en paper aquest mes d’octubre amb la llista completa, que porta en portada Lola Moreno (@lolalolita en xarxes), qui amb 21 anys s’ha convertit en la «reina de TikTok», amb un documental propi a Amazon Prime.

La inversió en xarxes socials creix any rere any i la despesa en màrqueting d’influencers es multiplica, tal com recorda la revista abans de presentar els creadors de contingut que han sigut seleccionats en les diferents categories. «Les audiències han decidit, ara paguen els creadors de contingut amb temps (digitals, no analògics) que les marques monetitzen a través de la publicitat», afegeix ‘Forbes’.

Diferents categories

Aquesta llista es divideix en deu categories diferents: bellesa, creativitat, emprenedor, moda, menjar, estil de vida, ‘streamer’, sostenibilitat, tecnologia i viatges. Entre elles, aquest any destaca la de ‘Streamer’, amb personalitats com Ibai Llanos, Henar Álvarez, Nil Ojeda, David Cánovas, Andrea Compton, Cristina López, Gerard Romero, Juan Alberto García, Carles Tamayo i Inés Hernand.

Altres categories amb molts rostres coneguts són ‘Lifestyle’, amb Laura Escanes, Marta Díaz, Aida Domenech, Maria Pombo i Marina Rivers, entre d’altres, i ‘Moda’, on s’inclou Alexandra Pereira, Carlos Martín, Rocío Osorno, Gala González i Marta Lozano.

Notícies relacionades

 En la categoria de ‘Creativitat’ tenen lloc la humorista Eva Soriano, la tiktoker Mar Lucas i la il·lustradora Alicia Aradilla; mentre que a ‘Menjar’ destaquen alguns perfils com Jonán Beltrán, Sergio Bolaños o Roberto Bosquet.

També hi ha lloc per a la tecnologia, amb Jaume Lahoz i Carlos Santa Engracia (de Topes de Gama), Víctor Abarca, Pau García-Mila, Álvaro Martín (de TuTecnoMundo) i Rubén Ulloa, així com per als viatges, on han sigut destacats Gotzon Mantuliz, Mikel Boisset, Rubén Díez, Alan Estrada i Martatravels.

Temes:

Influencer