Xarxes socials

Laura Escanes, indignada amb les IA i els seus nus falsos: «El cos d’una dona no s’utilitza»

Laura Escanes, indignada amb les IA i els seus nus falsos: «El cos d’una dona no s’utilitza»

ATRESMEDIA TELEVISIÓN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La utilitat de les intel·ligències artificials és una mica inqüestionable, com també ho és el perill que pot comportar fer-ne una mala praxi. L’última a patir les conseqüències d’un generador d’imatges amb IA ha sigut la ‘influencer’ Laura Escanes, que a través de les xarxes socials ha denunciat l’existència de fotografies falses d’ella despullada:

«M’ha arribat un enllaç en què hi ha fotos meves despullada editades i creades per IA. A part de sentir-me totalment utilitzada i exposada, hi ha una cosa que fa que em bulli la sang», ha començat el tuit.

Contra els que callen

Notícies relacionades

«El cos d’una dona no s’utilitza. Ni per al plaer, ni per abusar ni per manipular. Em repugna la persona que les hagi creat, però també els que són allà i els sembla divertit i callen», ha lamentat. Més tard, la barcelonina ha respost a un dels comentaris al seu primer tuit: «Hi ha una cosa que és el consentiment o la decisió pròpia. I ella ho fa perquè és la seva decisió i el seu cos i perquè no té res de dolent. Que ho facin amb el meu, dient per mi, sense consentiment, no és el mateix. Si vull despullar-me jo decideixo quan fer-ho, no uns energúmens», ha sentenciat.

Aquest episodi s’ha donat poques setmanes després que una altra figura pública, Rosalía, denunciés que l’artista JC Reyes utilitzés fotografies editades en les quals apareixia semidespulladaper promocionar una cançó. «Anar a buscar ‘clout’ (visibilitat) faltant al respecte i sexualitzant algú és un tipus de violència i fa fàstic, però fer-ho per quatre ‘plays’ (reproduccions) el que fa és pena», va dir la cantant catalana en aquella ocasió.