La xarxa social X d’Elon Musk restableix el compte de Kanye West

CUORE

1
Es llegeix en minuts
Reuters

La xarxa social X, abans coneguda com a Twitter, va restablir dissabte el compte de Ye, l’artista abans conegut com a Kanye West, després que va ser suspès fa gairebé vuit mesos perquè el raper havia violat les normes de la plataforma que prohibeixen la incitació a la violència.

El compte de Ye mostra ara la seva última publicació de l’1 de desembre, un dia abans de la suspensió a X, el nou nom que el propietari Elon Musk ha donat a Twitter.

Ye no podrà monetitzar el seu compte a X i no apareixeran anuncis junt amb les seves publicacions, va informar dissabte ‘The Wall Street Journal’, citant la plataforma de mitjans socials.

El compte de Ye va ser suspès al desembre, només dos mesos després de ser restablert, arran del fet que una de les seves publicacions va mostrar el símbol d’una esvàstica dins d’una estrella de David.

X va restablir el compte de Ye després de rebre garanties que no utilitzaria la plataforma per compartir llenguatge antisemita o perjudicial, va dir l’informe, citant una persona familiaritzada amb l’assumpte. Ye no ha publicat res nou des del seu retorn a la plataforma.

El multimilionari propietari de la plataforma X, que es defineix a si mateix com un absolutista de la llibertat d’expressió, havia acollit amb satisfacció la tornada del raper a la plataforma a l’octubre, després que el seu compte va ser restablert per primera vegada.

Notícies relacionades

Anteriorment, Musk va restablir el compte de l’expresident nord-americà Donald Trump després de fer una enquesta entre 14,8 milions d’usuaris, en la qual un 51,8% va votar a favor del restabliment. Però Trump va dir que no tenia cap interès a tornar-hi i que seguiria amb la seva nova plataforma Truth Social.

Arran del fet que Ye va llançar una sèrie de diatribes antisemites en entrevistes i a les xarxes socials, va perdre el seu conveni amb Adidas i Gap per als productes Yeezy.