Extra

Kanye West perd la seva agència de representació després de fer comentaris racistes i antisemites

El raper es va pronunciar en contra de George Floyd, afirmant que va morir pel consum de drogues i no asfixiat

Kanye West perd la seva agència de representació després de fer comentaris racistes i antisemites
2
Es llegeix en minuts
EFE

CAA, una de les agències de representació més importants de la indústria de l’entreteniment, ha rescindit aquest dilluns el seu contracte amb Kanye West després que el raper nord-americà hagi fet diversos comentaris antisemites i de tall racista a les seves xarxes socials.

Segons fonts citades pel diari ‘Los Angeles Times’, l’agència deixarà de treballar amb ell de manera immediata, seguint els passos de marques com Balenciaga i The Gap, que també han decidit no col·laborar amb el músic afroamericà. Així mateix, l’estudi MRC va confirmar que cancel·larà l’estrena d’un documental dedicat a la carrera de l’artista.

Comentaris en contra de Floyd

Tots aquests moviments es coneixen dies després que la família de George Floyd, l’afroamericà assassinat per un policia a Minneapolis (EUA) el 2020, anunciés una demanda per difamació contra West, al qual reclama 250 milions de dòlars per dir que la causa de la seva mort va ser el consum de fentanil i no la violència policial.

West va dir en una entrevista en el podcast Drink Champs que Floyd va morir per consum de droga i no per l’asfíxia que li va provocar el policia Derek Chauvin, que va clavar el genoll sobre el coll de la víctima durant més de nou minuts, com va confirmar l’autòpsia i la sentència judicial que va condemnar l’agent.

Comentaris racistes

Dies abans, l’autor de ‘Yeezus’ va lluir durant una desfilada de moda a París una samarreta amb el missatge «White Lives Matter» («Les vides blanques importen»), un lema utilitzat sovint per supremacistes blancs en resposta al moviment contra el racisme «Black Lives Matter».

Twitter i Instagram han bloquejat els comptes de West a les seves plataformes, on infinitat d’usuaris van denunciar una sèrie de comentaris antisemites.

Primer va esmentar Jared Kushner, jueu i gendre del seu «amic» Trump, al dir que era l’home darrere d’uns tractats de pau a l’Orient Mitjà gestats només per «guanyar diners». «No crec que tinguin la capacitat de fer res pel seu compte. Crec que van néixer amb els diners al cap», va declarar a continuació.

Notícies relacionades

El dubte de si parlava dels Trump o del poble jueu en general va quedar resolta a l’emprendre una escalada de comentaris de caràcter antisemita que van portar al bloqueig, especialment quan va amenaçar d’atacar-los a l'estil «Death con 3» (en al·lusió al «DEFCON 3», expressió militar davant una alerta substancial de guerra).

West, també conegut com a Ye, va admetre fa uns anys que pateix un trastorn de bipolaritat i va arribar a presentar-se com a candidat a la presidència dels Estats Units en diversos estats durant els comicis del 2020.

Temes:

Famosos