4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quan l’estiu passat van començar a difondre’s les primeres imatges de la pel·lícula ‘Barbie’, protagonitzada per Margot Robbie com la famosa nina de Mattel i Ryan Gosling com el seu nòvio Ken, internet va embogir i el món de la moda, també. Va trobar l’excusa perfecta per esprémer una tendència que ja ens va visitar a finals dels 90 i principis dels 2000: el ‘Barbiecore’.

A més de la nostàlgia per la mítica joguina creada el 1959 per Ruth Handler amb què han jugat diverses generacions –i que també ha sigut moltes vegades criticada perquè el seu cos prim i la seva bellesa són poc inclusius– i l’enfocament feminista que promet Greta Gerwig, la directora d’aquesta cinta ‘live-action’ i d’altres èxits com ‘Lady Bird’, els ‘looks’ de Robbie, Gosling i fins i tot de la Barbie Sirena Dua Lipa, que s’han anat revelant amb cada nou tràiler, han sigut molt aplaudits a les xarxes i no han trigat a tenyir-ho tot de color rosa xiclet

De Paris Hilton a Letizia

Una de les màximes representants en l’època –i que encara ho és avui– de l’estil de principis dels 2000 ‘Y2K’ i també del ‘Barbiecore’ és Paris Hilton, que encaixa amb la imatge de noia rossa, prima i rica de Barbie. No obstant, el retorna d’aquesta estètica ha contagiat dones i homes de tota mena. Fins i tot la reina Letizia ha triat aquest color diverses vegades en les seves últimes aparicions públiques, com el dues peces en to rosa de Carolina Herrera que va lluir per a la coronació del rei d’Anglaterra, Carles III.

Però l’estil ‘Barbiecore’, que bàsicament és vestir-se com una Barbie de carn i ossos i apostar pels ‘animal print’, els accessoris brillants o daurats i un maquillatge pujat en tons rosa, també l’han defensat moltes altres celebritats, com Reese Witherspoon (‘Una rossa molt legal’, de 2001), Beyoncé, Jennifer Lopez, Kate Middleton, Nicki Minaj, Zendaya i Anne Hathaway (grans defensores del rosa Valentino) i la parella formada per Megan Fox i Machine Gun Kelly.

I perquè el ‘look’ ‘Barbiecore’ sigui complet, res millor que pentinar-se com l’autèntica nina, que arriba a les sales de cine el 20 de juliol.

Notícies relacionades

La primera nina Barbie que va sortir al mercat portava una cua alta i un serrell arrissat amb cargolins, obtinguts mitjançant una permanent o bigudins en l’època. Però aquest no és el pentinat que més veurem al film.

L’equip d’estilistes dels salons de perruqueria Toni&Guy ha seleccionat quatre pentinats icònics que llueixen la joguina de Mattel i l’actriu Margot Robbie i que segur que seran els més replicats aquest estiu, ja que són bastant senzills.

Cua baixa lateral

Ones suaus recollides en una cua baixa i serrell són les claus del pentinat que porta Barbie en diverses escenes de platja. Còmode, delicat i molt harmònic, el truc perquè no sembli d’anar per casa és polir el cabell amb raspall i assecador i donar-li després un toc d’arrissador. Es pot adornar amb un gran barret i complements marins en rosa per obtenir un ‘look’ més sofisticat per anar a la platja.

Semirecollit amb volum i ones 

Un pentinat de la Barbie de 1980 que torna a l’actualitat amb certa nostàlgia de Brigitte Bardot. Es tracta d’un semirecollit femení i afavoridor amb gran volum posterior, rematat per un llaç i ones a la cabellera solta. Per treballar l’arrel és recomanable triar un producte que doni volum i cos al cabell fi amb fixació flexible i després treballar el cabell amb calor en direcció ascendent, en direcció contrària al cap.

Trena XXL

A bord del seu descapotable, Barbie necessita un pentinat que resisteixi el vent. Per això tria una trena gruixuda i, per descomptat, rematada per un llaç rosa, al qual s’afegeix una boina o un clàssic mocador de seda nuat sota la barbeta. Queda millor si es deixa per fora un entremaliat serrell lateral. Per aconseguir aquesta aparença es pot recórrer a un producte que engrosseixi la fibra capil·lar o extensions que afegeixin quantitat a la cabellera

Melena explosiva

Un dels atributs que més agradava als fans de Barbie era la seva llaaaaaarga, llarguíssima cabellera, i Margot Robbie la lluu solta en tota la seva esplendor. Sota una inspiració dels 90 es realitza un treball de ‘brushing’ intensiu (aquesta tècnica consisteix a pentinar el cabell amb el raspall i l’assecador per donar més volum i moviment). Sobretot donar volum a l’arrel i molt moviment a les puntes, i es pot rematar amb rul·los per deixar-lo més definit. Al final, toc de laca i ¡a punt per escabellar-se!