Via Twitter

La pianista Clara Peya denuncia que els fotògrafs retoquen les seves arrugues

Clara Peya: «Veig poc compromís en la música»

Una ‘tiktoker’ compon un himne musical contra els cànons de bellesa de Victoria’s Secret

La pianista Clara Peya denuncia que els fotògrafs retoquen les seves arrugues

Sílvia Poch

1
Es llegeix en minuts

Cada vegada són més les famoses que fan públics els retocs en les fotografies i la hipersexualització que viuen constantment. Eliminar les arrugues i els signes naturals de la vellesa dels retrats és una acció que se sol produir i que demostra la pressió amb què es troben les dones per haver de mantenir-se sempre joves.

Aquesta pressió està relacionada amb els cànons de bellesa definits en la societat, que exclouen els canvis que tenen les dones quan envelleixen i no mostren la realitat, que les joves, també es trobaran amb el pas del temps.

Aquesta vegada, ha sigut la compositora i artista Clara Peya que ha denunciat a través de Twitter els retocs estètics en les fotografies. «Fotògrafs/es/is. ¡No em toquis! ¡La meva cara és la que veieu! Ja n’hi ha prou de treure arrugues. ¡Posem en valor la vida viscuda!», publicava la pianista a la xarxa social.

Notícies relacionades

No és la primera vegada que un personatge públic mostra el seu enuig per aquests retocs. L’actriu catalana Marta Marco, ho va comentar en una entrevista a Radio Estel, el dia abans de la publicació de Peya: «¿Per què totes les històries que voleu explicar són de dones perfectes físicament? ¿Quin és aquest engany?»

«Estic cansada que em jutgin per les arrugues que tinc a la cara. Són les que m’han portat fins aquí, és tot el que he expressat: he plorat, he rigut [...] Deixeu-me en pau», va afegir Marco.