Iots

Jeff Bezos, fundador d’Amazon, arriba a Mallorca amb Lauren Sanchez per estrenar la seva goleta de 500 milions de dòlars

El multimilionari nord-americà i la seva parella van prendre possessió divendres del superveler Koru i el iot Abeona i dimarts, després d’haver passat la nit fondejats a la costa de Portals Nous, van contemplar l’alba davant la platja d’Illetes i van navegar després per la costa de Calvià

Jeff Bezos, fundador d’Amazon, arriba a Mallorca amb Lauren Sanchez per estrenar la seva goleta de 500 milions de dòlars
4
Es llegeix en minuts

Jeff Bezos, fundador d’Amazon, i la seva parella, la periodista i actriu Lauren Sanchez, han pres possessió a Mallorca del superveler Koru, la goleta de 126 metres d’esloratres pals de 70 metres 500 milions de dòlars que el magnat nord-americà va encarregar a les exclusives drassanes holandeses Oceanco i va arribar a Mallorca fa exactament un mes, en el seu viatge inaugural només amb la seva tripulació.

Des de divendres passat, data en què Jeff Bezos i Lauren Sánchez van arribar a l’illa amb avió privat, fins ahir, on es van despertar a bord del veler en aigües de Portals, van navegar pel litoral de Mallorca més pròxim a Palma, disfrutant del Koru i del seu vaixell de suport, l’Abeona, de 75 metres d’eslora, que també s’estrena a l’illa. Precisament, Lauren Sanchezva penjar ahir al seu compte d’Instagram  una imatge en què es veu la sortida del sol a Mallorca amb el fons de la platja d’Illetes  i la seva torre de defensa. I durant el dia la parella va tornar a navegar a bord de l’espectacular iot, en aquesta ocasió per la costa de Calvià.

La presència del fundador d’Amazon  i la seva dona a l’illa va ser avançada en exclusiva pel diari britànic Daily Mail, que va fotografiar la parella a bord del Koru divendres passat, supervisant la coberta i també fent-se petons a la proa de l’embarcació.

Va ser divendres passat, tot just aterrar a Palma, quan Bezos i Sanchez es van desplaçar fins al seu nou barco en un helicòpter que va aterrar a l’heliport de popa del iot Abeona i des d’allà es van traslladar fins al Koru  en una llanxa auxiliar, on van ser rebuts per tota la seva tripulació. Precisament, divendres passat va ser el primer dia en què la goleta i el seu vaixell de suport van sortir junts a navegar i van fondejar poc abans del migdia a la badia, on la tripulació esperava la visita del fundador d’Amazon i la seva parella.

Jeff Bezos i Lauren Sánchez van passar la seva primera nit a Mallorca a bord del Koru fondejat a la badia, on van poder contemplar tot el paisatge dominat per la imatge de la Catedral il·luminada. I fins ahir van tenir temps de conèixer a fons les seves noves embarcacions i supervisar tots els detalls.

Aquell primer viatge de la parella a Mallorca el 2019

Jeff Bezos va conèixer Mallorca el 2019 a bord del iot Rising Sun, de 138 metres, i propietat del seu amic, el productor de cine nord-americà David Geffen. Era el mes d’agost i el fundador d’Amazon  i propietari del Washington Post acabava de superar el complicat divorci de la seva primera dona, l’escriptora MacKenzie Scott, que després de firmar l’acord va ser qualificat com el més car de la història.

Al iot de Geffen, que va fondejar a sa Calobra i va recórrer tot el litoral de la costa nord de l’illa el van acompanyar, a més del productor cinematogràfic, la seva nova nòvia, l’exactriu i reportera de televisió Lauren Sánchez, així com Lloyd Blankfein, banquer d’inversions nord-americà, president sènior de Goldman SachsMichael Hess, hereu d’una altra de les grans fortunes americanes, la de John Hess, propietari de la petrolera The Hess Corporation; la model Karlie Kloss, i el seu marit, l’empresari Joshua Kushner, cunyat d’Ivanka Trump.

La relació amb Lauren Sánchez es va anunciar el gener del 2019, coincidint amb el divorci de Bezos. I el seu periple mallorquí va ser un dels primers de la nova parella. Lauren Sánchez, per la seva banda, nascuda a Alburquerque i amb arrels mexicanes, actriu i expresentadora del programa de televisió matutí de Califòrnia Good Day LA de la cadena Fox, també acabava de deixar enrere una relació de 13 anys amb Patrick Whitesell.

Fins i tot el nom del superveler Koru, sembla una referència a la nova situació que la parella va recuperar en aquell primer viatge a Mallorca. Koru és una paraula d’origen maori que simbolitza una nova vida, el creixement, la força i la pau. La seva forma d’espiral representa el moviment perpetu i la tornada al punt d’origen. Bezos es va referir recentment al terme a Instagram destacant el creixement personal que simbolitza, així com els desitjos de renovació i de renaixement i la importància de disfrutar del moment.

Notícies relacionades

Amb la seva estrena a Palma, Jeff Bezos es converteix en el propietari del segon veler més gran del món, de 127 metres d’eslora, només superat pel descomunal Sailing Yacht A, de 143 metres, i propietat del multimilionari rus Andrey Melnichenko, allunyat ara de les aigües de la Unió Europea i els Estats Units per les sancions contra els grans iots dels oligarques. A més, els tres pals del superveler Koru s’enfilen fins als 70 metres d’altura, cosa que el converteix en el vaixell de vela de més arboradura.

El disseny del veler és el d’una goleta de tarannà clàssic, amb dues cobertes de fustabuc de color blau marí i estructura d’alumini, un gran bauprès a la proa i la popa elevada, on com a caprici s’hi ha construït una gran piscina. Els interiors del vaixell de Jeff Bezos són per ara un dels secrets més ben guardats. Tan sols se'n saben alguns detalls, com que els camarots poden allotjar còmodament un total de 18 convidats i alhora una tripulació de 40 mariners.