Fundador d’Amazon

El multimilionari nord-americà Jeff Bezos estrena a Mallorca el superveler ‘Koru’

El iot, entregat al magnat a principis d’abril, ha fondejat a la badia de Palma en el seu viatge inaugural, malgrat el fort vent del sud i del sud-oest

Mesura 127 metres, té aire de goleta clàssica, pot allotjar 18 convidats i 40 tripulants i li ha costat a Bezos 500 milions de dòlars

El multimilionari nord-americà Jeff Bezos estrena a Mallorca el superveler ‘Koru’
1
Es llegeix en minuts

Jeff Bezos, fundador d’Amazon  i segona fortuna del món, ha elegit Mallorca per estrenar el seu nou superveler, ‘Koru’, que li va ser entregat a principis d’abril per les exclusives drassanes holandeses Oceanco, després de gastar-se en el seu disseny i construcció 500 milions de dòlars.

El barco, que ha fondejat aquest matí a la badia de Palma en el seu viatge inaugural, malgrat la mala mar i el fort vent de sud i del sud-oest, és una goleta d’aire clàssic amb 127 metres d’eslora, tres palscasc d’acer pintat en blau marí, dues cobertes i 3.300 tones de desplaçament, amb un manteniment anual de 25 milions de dòlars.

Amb la seva construcció, Jeff Bezos es converteix en el propietari del segon veler més gran del món, només superat pel descomunal ‘Sailing Yacht A’, de 143 metres, i propietat del multimilionari rus Andrei Melnitxenko, allunyat ara de les aigües de la Unió Europea i els Estats Units per les sancions contra els grans iots dels oligarques.

Notícies relacionades

Els interiors del vaixell de Jeff Bezos són per ara un dels secrets més ben guardats. Tot just se’n saben alguns detalls tècnics, com que els seus camarots poden allotjar còmodament un total de 18 convidats i alhora una tripulació de 40 mariners. Això sí, a la coberta de popa el propietari d’Amazon s’ha fet construir una enorme piscina.Koru, el nom del superveler, és una paraula d’origen maori que simbolitza una nova vida, el creixement, la força i la pau. La seva forma d’espiral representa el moviment perpetu i la tornada al punt d’origen. Bezos es va referir recentment al terme a Instagran destacant el creixement personal que simbolitza, així com els desitjos de renovació i de renaixement i la importància de disfrutar del moment.

Coincidència a Mallorca de tres superiots

Amb l’arribada del nou barco de Jeff Bezostres dels megaiots més opulents del moment coincideixen ara a Mallorca en l’inici de la temporada de navegació al Mediterrani. El ‘Koru’, fondejat a la badia de Palma; el superveler ‘Black Pearl’, de 106 metres d’eslora i tres pals mòbils de carboni de 70 metres, considerat el iot a vela més avançat del món, propietat dels hereus de l’oligarca rus  Oleg Burlakov, que ha atracat al Club de Mar de Palma; i el Lady Moura, que des del 2021 pertany al multimilionari mexicà Ricardo Salinas Pliego, fondejat davant l’Illa d’en Salas, a Portals Nous.