Setmana de la moda a Barcelona

080 Barcelona Fashion: les desfilades de la tercera jornada de la 31a edició

Així han sigut les desfilades de la segona jornada de la 080 Barcelona Fashion

Mira les desfilades de la tercera jornada de la passarel·la 080

080 Barcelona Fashion: les desfilades de la tercera jornada de la 31a edició

EFE / MARTA PÉREZ

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest divendres l’excepcional recinte modernista de Sant Pau ha acollit l’última tanda de desfilades de la 080 Barcelona Fashion. Set en total, en què han mostrat les seves propostes firmes tan variades com la pionera en moda inclusiva a Espanya, Free Form Style, que ha debutat amb nota a la plataforma de moda catalana, a la qual al seu torn ha tornat després d’un temps la marca Rita Row. A continuació, els han seguit altres noms ‘clàssics’, com Yolancris,Eñaut o Lola Casademunt by Maite, Reveligion i els nois de Habey Club, que tornen, per segon any consecutiu.

 FREE FORM STYLE

El projecte fundat per la coneguda periodista de moda i estilista Marina Vergés i la seva cosina, Carolina Asensio, s’ha convertit en la marca pionera a dissenyar roba per a persones amb discapacitats, on la comoditat no està disputada amb l’elegància. En aquesta ocasió han presentat ‘Just a Perfect Day’, una col·lecció basada en els principis de la sastreria anglesa fusionada amb els moviments punks i new romantic, que busquen crear dissenys sense barreres. «Una moda que dignifica tota mena de cossos», com han explicat les emprenedores a aquest diari, i que busca, a través de peces funcionals i còmodes, normalitzar la diversitat física, aquella amb dificultats per vestir o de mobilitat.

Per a aquesta col·lecció ‘fashion’ han comptat amb la col·laboració especial del dissenyador Manuel Bolaño.

RITA ROW

RITA ROWLa marca nacional que fuig del ‘fast fashion’ i aposta per la moda conscient, compleix 10 anys des del moment en què Imma i Xenia va decidir emprendre en el camí de la moda sostenible, una cosa que avui dia gairebé és l’ADN de qualsevol firma emergent.

La col·lecció ‘West Road’ juga amb tota mena de textures, volums, teixits i talls amb la influència del Western Occidental. Combinacions ‘kitsch’ i amb un toc ‘farmer’ que donen com a resultat combinacions elegants, còmodes i contemporànies; on abunden els teixits de cotó orgànic, ‘denim premium’, fils italians, llana verge, caixmir i fibres reciclades. Una travessia per les muntanyes de la costa oest, on cada peça s’ha desenvolupat fent camí cap a un teixit i una forma seleccionada.

REVELIGION

Després de passar per les passarel·les de Madrid i Londres, la marca aposta per 080 Barcelona Fashion pel seu caràcter internacional com a projecció de la marca cap a altres mercats. Ha presentat ‘Vandal’, una col·lecció inspirada en l’art urbà, ‘street style’, la moda com a forma d’expressió, tribus urbanes i el grafiti. El tul com a gran protagonista d’una col·lecció tan romàntica com canyera.

HABEY CLUB

Per segon any consecutiu David Salvador i Javier Zunzunegui presenten els seus dissenys a la passarel·la del certamen més important del sector a Catalunya. La marca està representada pels conceptes de la revisió de l’artesania i les tècniques tradicionals, l’anàlisi de les tendències i la seva durabilitat, així com l’ús de fibres reciclades o naturals. Amb inspiracions que sorgeixen de l’art, el cine, la fotografia o històries reals que superen la ficció; traslladades a les seves col·leccions a través d’estampats, combinacions de colors, brodats i estilismes.

La col·lecció ‘Perspective’ parla del pas del temps des del prisma de l’experiència. A mesura que es va complint anys i adquirint experiència es pren més consciència i proximitat amb la realitat. Aquest punt es relaciona en la col·lecció amb l’hiperrealisme en l’art a través de figures que cobren un aspecte 3D en les seves pròpies peces.

LOLA CASADEMUNT BY MAITE

La firma amb 40 anys d’experiència ha presentat la proposta per a la temporada vinent. ‘Acid Urban’ és un ‘fashion statement’ que argumenta el fet que l’estil modern i eclèctic continua regint les grans ciutats. ‘Total looks’ amb volums com vestits, granotes, vestits, faldilles, jaquetes i ‘hoodies’, rics en textures i materials, com teixits tècnics, brocats, jacquard, tweeds, pedreries i transparències. Tot en una paleta ‘total black’ com a base que combina i contrasta amb groc neó i rosa, donant vida a una col·lecció ‘street’ en la qual els accessoris tornen a ser molt presents en forma de botes camperes, bosses brocades a to i gorres de colors àcids.

 

EÑAUT

La marca del dissenyador basc establert a Barcelona presenta la col·lecció ‘Vulturno’, amb la qual vol crear consciència del canvi climàtic, on les temperatures seran les més calentes i fredes, segons l’època de l’any.

 

YOLANCRIS

La marca de les germanes Yolanda i Cristina Pérez (Barcelona, 1978 i 1979) ha sigut l’encarregada de tancar la 31a edició de la 080 Barcelona Fashion. Amb un estil boho i pionera en el sector de la nòvia, presenta ‘Black Gofrado’.

Notícies relacionades

El repussat és un procés molt antic en el qual es dotava de volum el paper. En la moda, es va aplicar principalment als abrics a mitjans del segle XX. Doncs bé, aquesta firma adapta la tècnica del gofratge a diferents peces nobles, com el tafetà de seda o el ras, per crear i jugar amb els grans volums que aquests teixits t’ofereixen. Tot l’anterior es veu accentuat per l’elegància dels anys 50 i les estructures molt puristes d’aquells anys quant a estampats es refereix. El resultat és una col·lecció de nit, elegant i atemporal.

Una perfecte apoteosi per tancar quatre dies de desfilades.