Primer dilluns de maig

Choupette, la gata ‘influencer’ de Karl Lagerfeld, convidada especial de la Gala Met 2023

La que va ser el seu gran amor i la seva inspiració no podia faltar als ‘Oscars’ de la moda

  • Choupette, la gata ‘hereva’ de Lagerfeld viu en l’opulència i triomfa com a ‘influencer’

zentauroepp47023842 gato choupette190220104008

zentauroepp47023842 gato choupette190220104008 / JENS KALAENE

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A més de la moda i la fotografia, Karl Lagerfeld estimava una gata anomenada Choupette. Fa ja quatre anys que el kàiser de la moda va morir, però el seu llegat continua inspirant aquesta indústria, que aquest 1 de maig li rendirà homenatge convertint-lo en el tema central de la Gala Met 2023, els coneguts ‘Oscars’ de la moda. I, evidentment, no podia faltar a la cita la seva famosa i riquíssima mascota.

Segons revela ‘The Post’, Choupette ha sigut una de les afortunades convidades per a la Gala Met. I així ho han confirmat els seus representants, que han rebut la invitació, però encara no és clar si acceptarà.

El felí d’ulls blaus que va aconseguir estovar el cor del modista, i que també va ser la seva musa, no va ser l’hereva de tota la seva fortuna després de la mort del seu company el febrer del 2019, per molt que s’hagi especulat. Però sí que és cert que el bellíssim exemplar de raça birmana en va heretar una part i viu amb magnificència amb Françoise Coçote, la que va ser majordoma del dissenyador, i l’administradora dels diners. 

Gat ‘influencer’

Choupette viu a París amb la seva actual cuidadora i forma part de l’agència d’animals ‘influencers’ My Pet Agency. Com que és tan coneguda continua sent un gran reclam per a les marques. Ha fet campanyes, per exemple, per a la firma de mobiliari felí LucyBalu en una llit-hamaca que porta el seu nom.

De tal amo, tal mascota ‘top-model’, si bé, en realitat, Lagerfeld no era el seu propietari original. I és que l’animal, nascut el 2011, pertanyia al model francès Baptiste Giabiconi, amic i amant del dissenyador per més d’una dècada.

Enamorament sobtat

Notícies relacionades

Ell li va demanar que es cuidés d’ella el Nadal del 2011, quan el jove se’n va anar a visitar la seva família durant dues setmanes a Marsella. A la seva tornada, Karl se n’havia encaterinat tant que es va negar a tornar-l’hi. «Mai hauria pensat que podria enamorar-me d’un animal com aquest», va expressar el modista a la CNBC.

I, des d’aquell moment, només la mort del modista va poder separar-los.