¿Per què ells no són vells als 68 per ser pares i Ana Obregón, sí? Casos famosos

Crítiques a Ana Obregón després de ser mare per gestació subrogada als 68 anys: «Comprar un nadó és sinistre»

¿Què és la gestació subrogada?

La maternitat per gestació subrogada de l’actriu ha generat debat per ser tardana, una qüestió que passa desapercebuda en el cas dels homes

¿Per què ells no són vells als 68 per ser pares i Ana Obregón, sí? Casos famosos
3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot i que les crítiques més ferotges que està rebent Ana Obregón per la seva sorprenent maternitat són per recórrer a la gestació subrogada, una tècnica que a Espanya no és legal, també se li retreu a les xarxes que repeteixi maternitat amb 68 anys. Que si és «egoista» per la seva banda o que si «tindrà 80 anys quan la seva filla en tingui 12».

Aquest tipus de comentaris no solen aflorar amb la mateixa intensitat quan es tracta d’un home el que és pare després dels 60, els 70 i, fins i tot, els 80. I no són pocs els exemples d’homes famosos que també han experimentat una paternitat tardana:

ELTON JOHN

Sir Elton John tenia un any menys que Obregón, 67, quan va venir al món l’Elijah, el seu segon fill. Junt amb el seu marit, David Furnish, ja havia donat la benvinguda tres anys abans al seu primer fill, anomenat Zachary. Les fotos de la família feliç en un iot pel Mediterrani són un ‘must’ de les postals de cada estiu.

MICK JAGGER

El líder dels Rolling Stone tenia 73 anyassos, una bona edat per tenir nets i fins i tot un besnet, quan el 2016 va néixer Deveraux Octavian Basil Jagger. En total, sa ‘satànica majestat’ ha tingut vuit fills amb cinc dones. Karis, Jade, Elizabeth, James, Georgia, Gabriel, Lucas i Devereaux en són els noms, i entre el més gran i el petit es porten tan sols 45 anys.

BERNIE ECCLESTONE

El capitost de la fórmula 1 va ser pare del seu quart fill amb 89 anys, el 2020. Va tenir l’Ace amb la seva dona Fabiana Flosi, quan ella tenia 44 anys. El magnat britànic té tres filles més, una de les quals ja era àvia quan va néixer el seu germanet petit: La Deborah, de 67 anys; la Tamara, de 37, i la Petra, de 33.

RICHARD GERE

La corunyesa Alejandra Silva va convertir en pare per segona vegada Richard Gere, el febrer del 2019 (l’actor ja tenia un fill que anava a la universitat llavors). L’Alexander, nascut el 2019, té un germanet més petit, que va néixer durant la pandèmia i del qual es desconeix el nom.

RUPERT MURDOCH

El magnat de l’imperi comunicatiu News Corporation en el qual s’inspira l’exitosa sèrie de la plataforma HBO ‘Succession’, Rupert Murdoch, tenia 72 anys quan el 2003 va néixer la Chloé, la seva última filla. A més d’aquesta té cinc fills més nascuts de les seves tres primeres dones. De la quarta, Jerry Hall, se’n va divorciar el 2022. Ella s’havia divorciat molt temps abans de Jagger.

ROBERT DE NIRO

Notícies relacionades

Amb la mateixa edat que Ana Obregón, el protagonista de ‘El cap de la por’ va tenir el seu sisè fill. Va ser el 2011 quan va néixer la petita Helen Grace, el segon fill de l’actor i Grace Hightower, la seva ja exdona. De Niro i la filantropa novaiorquesa van protagonitzar set anys després un dels divorcis més sonats (i cars) de Hollywood: ella li va reclamar la meitat de la seva fortuna, valorada en uns 500 milions d’euros.  

JULIO IGLESIAS PUGA

En el panorama espanyol, hi ha un exemple de pare molt gran. El famós ginecòleg pare del cantant Julio Iglesias es va casar el 2001 en segones núpcies amb Ronna Keith, llicenciada en Medicina i 48 anys més jove. Ell ja tenia 86 anys, però encara va tenir dos fills, el Jaime i la Ruth, que avui tenen 19 i 17 anys, respectivament. La petita va néixer mesos després de morir el doctor, a qui es va conèixer popularment com a ‘Papuchi’.