Després de la seva mort

Entren a robar a la casa on va morir Paco Rabanne

  • Uns individus van entrar a la casa situada al llogarret de Portsall, al municipi costaner de Ploudalmézeau (Finisterre),

Entren a robar a la casa on va morir Paco Rabanne

Montserrat T. Díez

1
Es llegeix en minuts

La casa del modista Paco Rabanne a la Bretanya ha sigut objecte d’un robatori diumenge a la matinada, un dia després de la seva mort en aquesta mateixa vivenda.

«El robatori es va produir diumenge a la matinada a Ploudalmézeau. Els danys van ser menors i no hi va haver detencions», va indicar a l’AFP la gendarmeria, confirmant una informació del mitjà local ‘Le Télégramme’, que detalla que uns individus van entrar a la casa situada al llogarret de Portsall, al municipi costaner de Ploudalmézeau (Finisterre), trencant una porta vitrificada. Així van accedir a l’interior, tot i que les autoritats han constatat que el botí sostret no arriba a gran valor.

Segons ha declarat aquest dimarts a AFP un portaveu, «els danys han sigut menors». La casa del modista no és gaire lluny d’altres residències i Marguerite Lamour, alcaldessa d’aquesta localitat d’uns 6.000 habitants,ha afirmat que els lladres devien pensar que hi havia «un munt de coses de valor dins». «Ja sigui Paco Rabanne o una altra persona, és molt xocant anar a robar a algú que acaba de morir», ha manifestat Lamour.

Paco Rabanne va néixer el 1934 a la localitat guipuscoana de Pasajes, fill d’una costurera del mític modista Cristóbal Balenciaga. El 1939, la família va buscar refugi a França després de l’afusellament  del seu pare, un militar republicà, tres anys abans per les tropes franquistes en la Guerra Civil.

Notícies relacionades

El dissenyador es va fer cèlebre a França, país on va viure gairebé tota la seva vida, i ha passat a la història de la moda per les seves icòniques propostes metàl·liques, però també per les seves aparicions televisives en les quals deixava anar sonades declaracions, com quan va assegurar el 1999 que París seria destruïda per la caiguda de l’estació espacial Mir.

Tot i que va perdre rellevància després de la compra de la seva casa de modes el 1986 per part de Puig, fins i tot va aconseguir cops d’efecte, com el 2011, quan Lady Gaga va presentar un espectacular vestit en forma de lluna, en una gala de MTV.

Temes:

Moda França