Crim mediàtic

Presó preventiva per a John Poulos, sospitós d’assassinar la ‘dj’ Valentina Trespalacios

El presumpte agressor, que va actuar «premeditadament» i per un «atac de gelosia», va abandonar el cos de la jove de 23 anys en un contenidor dins una maleta blava

  • Qui és Valentina Trespalacios, la ‘dj’ de 23 anys trobada morta dins un contenidor a Colòmbia

Presó preventiva per a John Poulos, sospitós d’assassinar la ‘dj’ Valentina Trespalacios

AFP

2
Es llegeix en minuts
EFE

Un jutge colombià va dictar aquest dijous presó preventiva per al nord-americà John Nelson Poulos, parella i principal sospitós de l’assassinat de la ‘dj’ Valentina Trespalacios, el cos de la qual va ser trobat el 22 de gener passat dins una maleta en un contenidor a Bogotà. Segons la investigació de la fiscalia, l’acusat va colpejar la jove de 23 anys en un «atac de gelosia i la va asfixiar pressionant-li el coll», per la qual cosa l’acusa de feminicidi agreujat. En concret, el cos presentava cinc marques de pressió al pit i múltiples hematomes. A més, el togat del cas va argumentar la mesura afirmant que hi ha risc que el processat assassini altres dones o fugi de la justícia.

La fiscalia va concretar que el crim va ser perpetrat entre el 20 i el 21 de gener en un apartament situat al nord de la capital del país. «Les proves recopilades assenyalen que l’agressor hauria tret la jove de l’immoble amagada en una maleta blava», va indicar el ministeri públic en un comunicat.

«Les evidències va permetre establir que Poulos va llogar un vehicle durant tres dies per estar amb la víctima i, posteriorment, desfer-se’n. Amb aquest cotxe va arribar el 22 de gener a la tarda a l’aeroport El Dorado, per tornar-lo i agafar un vol amb destí a Ciutat de Panamà», continua la nota. Per això, la fiscalia l’acusa d’«actuar de manera premeditada i mogut per una gelosia incontrolable», va afirmar l’entitat acusatòria.

El nord-americà va contractar un investigador privat perquè la seguís i l’informés sobre els seus moviments. «Presumptament, va exercir un cicle de violència psicològica sobre la seva parella, fins al punt que controlava les seves accions individuals, li revisava les xarxes socials i el mòbil», va assegurar l’acusació pública després d’analitzar les proves i els fets.

Detingut quan intentava fugir a Turquia

Va ser a l’aeroport panameny, el 26 de gener, on un supervisor de seguretat va notar que l’home tenia una rascada a la cara. Va ser capturat quan volia agafar un vol de l’aerolínia Turkish Airlines amb destinació a Istanbul. El mateix dia va ser deportat i entregat a la justícia colombiana.

Notícies relacionades

El jutjat va considerar que la presó era necessària per garantir la compareixença de Poulos en el procés. El risc de fuga amb unes altres mesures és possible malgrat que el processat hagi hagut d’entregar el seu passaport. Segons el jutge, Poulos té les condicions socioeconòmiques per fugir i podria utilitzar vies irregulars a través de fronteres terrestres. Així mateix, no té un arrelament significatiu a Colòmbia que el desincentivi a marxar del país. Així es va evidenciar quan va intentar escapar a Turquia. «La seva sortida del país no reflecteix altra cosa que la seva falta d’interès d’estar subjecte a l’administració de justícia».

La fiscalia acusa Poulos de feminicidi, amb l’agreujant d’ocultació i destrucció de l’element probatori, com era el telèfon mòbil de Trespalacios. La pena de presó pot arribar a ser de 50 anys per l’assassinat i entre 4 i 12 pel segon delicte.