Especial Mamarazzis

Shakira i Piqué: de parella ideal a un triangle amorós amb ruptura dolorosa

Una hora analitzant els 12 anys de romanç entre la cantant i l’exfutbolista

Shakira i Piqué: de parella ideal a un triangle amorós amb ruptura dolorosa

REUTERS / ALBERT GEA

6
Es llegeix en minuts
El Periódico

Inicis del seu amor

Shakira i Piqué es van conèixer el 2010, durant la gravació del videoclip de la cançó ‘Waka Waka’, himne amb què la colombiana va donar ritme al mundial de futbol de Sud-àfrica, competició que acabaria guanyant la selecció espanyola, en la qual jugava el defensa del F.C. Barcelona.

En aquell temps la cantant encara mantenia una relació sentimental amb Antonio de la Rúa, que va ser el seu representant, fill de Fernando de la Rúa, posterior president de l’Argentina. Aquell romanç es va veure esquitxat pels rumors d’infidelitat de l’artista amb el futbolista fins que, finalment, la parella va emetre un comunicat en el qual informava de la seva ruptura, definida com a amistosa i en la qual, asseguren, no va intervenir cap tercera persona.

Relació pública i oficial

El febrer del 2011, Gerard Piqué confirmava la seva relació compartint una fotografia en la qual apareixia amb Shakira i un grup d’amics en una festa. Poc temps després ella també ho va fer oficial amb una foto de parella presq durant unes vacances a Eivissa, acompanyada d’un romàntic text en el qual el presentava oficialment com el seu nòvio: «Ell és el meu sol», escrivia a Twitter.  

Aquell any el Barça va guanyar el títol de la Champions i van decidir celebrar la seva victòria saltant a l’escenari de l’Estadi Olímpic de Barcelona, on Shakira estava fent un concert. La plantilla al complet va ballar davant un públic entregat que celebrava cada acostament entre l’artista i el jugador. 

La família creix

Només dos anys després, la parella, que ja compartia residència a Barcelona, va anunciar que esperava el seu primer fill amb un «baby shower» benèfic amb el qual van recollir fons per a la fundació creada per Shakira, Pies Descalzos, que ofereix ajuda a nens pobres i víctimes del conflicte colombià.

Quan van anunciar el curiós nom del nen, Milan, la xarxes socials es van inundar amb mems i polèmica. L’any següent arribava el seu germà petit i últim fill de la parella, Sasha.

Problemes per a la cantant

El 2017 va sortir a la llum el tema ‘Me enamoré’, amb el qual la colombiana expressava el seu amor cap a Piqué explicant des de com es van conèixer fins al naixement dels seus dos fills: «Contigo yo tendría diez hijos, empecemos por un par», cantava l’estrella, fent referència a Milan i Sasha. 

Però després d’aquells feliços moments relatats en la lletra i el videoclip, en el qual també apareixia el futbolista, va començar per a Shakira una mala època. Es va veure obligada a cancel·lar la seva gira ‘El Dorado’ per una greu hemorràgia que va patir a les cordes vocals i que la va mantenir allunyada de la música durant gairebé un any. I a tot això es van afegir els problemes fiscals que en el dia d’avui encara investiga Hisenda.

Durant 2012, 2013 i 2014, període en què va donar a llum els seus dos fills a Barcelona, ella tenia establerta la seva residència fiscal a les Bahames, però existeixen sospites que va passar a Espanya més de 183 dies, el màxim amb què es considera que algú està establert al país i que, per tant, ha de pagar els seus impostos. La investigació continua oberta i la cantant no ha volgut arribar a un acord amb la fiscalia, de manera que haurà de declarar al banc d’acusats en un judici. 

Ruptura i ¿infidelitat?

Al novembre del 2021 Piqué va conèixer Clara Chía al bar La Traviesa de Barcelona, on ella treballava de relacions públiques. La jove de 23 anys és molt amiga de Gemma Iglesias, nòvia del també jugador del Barça Riqui Puig, que és molt pròxim a Piqué. Així va començar l’acostament entre el jugador i la seva actual nòvia. Tot i que el 14 de febrer del 2022 Shakira va compartir al seu Instagram una fotografia en la qual celebrava el dia dels enamorats amb Piqué, la seva relació ja estava trencada, ja que aquell mateix mes el defensa va iniciar la seva nova relació, tot i que no se’n va saber res fins al juny, una situació que aixeca sospites que tot comencés amb una possible infidelitat. 

Separació oficial

Al maig, el futbolista va abandonar la casa familiar per anar a viure al seu pis de solter del carrer Muntaner, a Barcelona, i més o menys alhora Clara Chía s’incorporava com a treballadora a Kosmos, la seva empresa. Poc va trigar Shakira a emetre un comunicat unilateral en el qual oficialitzava la separació i demanava privacitat per a ella i els seus fills.

Clara Chía surt a la llum

Després de la seva separació formal, Gerard Piqué decideix deixar d’ocultar la seva nova relació i protagonitza la seva primera aparició pública amb Clara Chía. Ho van fer durant el Summer Fest Cerdanya, on es van deixar veure en un concert de Dani Martín al qual van assistir també els pares del futbolista. Hores després, van acudir com a parella a la boda d’Albert Pedret, company de feina de tots dos. I dies més tard eren fotografiats a l’aeroport de Barcelona, camí de Praga, on van disfrutar d’un viatge romàntic en companyia del germà de Piqué i la seva parella, una mostra que Clara ja està totalment incorporada a la família. 

Cançons de venjança

Durant aquesta separació, Shakira ha canalitzat les seves emocions a través de la música creant himnes de desamor com ‘Te felicito’ i ‘Monotonía’, temes que s’han colat a la llista de les més exitoses de l’any amb lletres plenes de dards contra Piqué.

Encara cueja la tercera peça del repertori, la més que taral·lejada ‘Shakira: BZRP Music Sessions, Vol. 53'. En els seus versos no només carrega contra el seu exnòvio, sinó també contra Clara Chía: «Una loba como yo no está pa’ tipos como tú», «a ti te quedé grande, por eso estás con una igualita que tú», canta l’artista, que sembla que es va quedar amb ganes de ser més explícita.

Desacords en la custòdia

La separació de Shakira i Piqué transcorre amb gran facilitat pel que fa a patrimoni i propietats, però no es posen d’acord sobre la custòdia dels seus fills. Ella va anunciar que volia traslladar-se permanentment a Miami i portar els nens a viure allà, però Piqué no està gens a favor de la mudança. Després d’un llarg estira-i-arronsa i gràcies que el futbolista va anunciar el final de la seva carrera esportiva, que li permetrà viatjar per visitar els seus nens, acaba acceptant el trasllat als Estats Units. Finalment, els dos pares van firmar un acord que estipula que Milan i Sasha viuran amb Shakira a Miami i que passaran amb el seu pare 10 dies al mes al mateix país. Els períodes vacacionals (excepte Nadal) seran íntegres per a Piqué i els seus fills viatjaran a Barcelona per estar amb la seva família paterna. 

El trasllat de Shakira a Miami, en pausa

Quan tot semblava resolt, el trasllat de Shakira i els seus fills a Miami, que s’hauria d’haver produït el 9 de gener, s’ha vist retardat pel delicat estat de salut del pare de la cantant, William Mebarak, de 91 anys. Això implica que, de moment, Milan i Sasha continuaran vivint a Barcelona fins que el seu avi recuperi forces per poder afrontar el viatge, de manera que, probablement, acabin l’any escolar a Barcelona.

On veure i escoltar més Mamarazzis

El pòdcast ‘Mamarazzis’ s’emet cada dimecres en directe (14.30 hores) als comptes d’Instagram i Facebook d’aquest diari. A més de veure’l i escoltar-lo a Acast, també el trobaràs als agregadors principals: Ivoox, Spotify, Podimo, Amazon Podcasts i Apple Podcasts.