Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Nuria Adraos, la reina dels maquillatges virals: «No he deixat el llapis des dels 2 anys»

A mà alçada i davant el mirall, aquesta jove valenciana suma cinc milions de fans atents als personatges de Disney, Tim Burton o de la saga de Harry Potter que dibuixa sobre el seu pit i rostre. TikTok li acaba de reconèixer el mèrit en els últims premis For You Fest

Nuria Adraos, la reina dels maquillatges virals: «No he deixat el llapis des dels 2 anys»

NURIA ADRAOS

  • Marta Camin, guru de la moda a TikTok: «M’encanta com vesteix Rosalía, que, a més, em segueix»

  • Color Pantone 2023: Així és i així pots combinar el Viva Magenta

7
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No és nou que els humans es pintin el cos. Ho hem estat fent des de la prehistòria. Una mica d’argila, de cendres o de carbó ens han adornat per sortir a caçar, enfrontar-nos amb la tribu del costat o celebrar certs rituals. El ‘body paint’, com ho anomenem ara a occident, va ser una de les primeres formes d’expressió de l’ésser humà. Des de les cultures precolombines fins als nostres dies ha evolucionat bastant i avui és una de les meravelles artístiques que més triomfen a les pantalles que tots portem a la butxaca. Per això TikTok acaba de reconèixer el mèrit en els últims premis For You Fest, celebrats el mes passat, a un dels seus perfils amb més seguidors en la categoria de Moda i Bellesa.

Darrere de Nuria Adraos Makeup hi ha la jove maquilladora del mateix nom, nascuda a València el 2000, que en menys de dos anys ha aconseguit gairebé cinc milions d’incondicionals que es queden embadalits mentre dibuixa amb els seus llàpissos i pinzells algun personatge de Disney, de la factoria de Pixar o de Tim Burton.

Un bust no és un paper en blanc: la pell es mou i té ombres i relleus, com les clavícules i el pit. És molt més difícil, sobretot perquè Adraos ho fa davant un mirall i a mà alçada, sense calcs ni trucs. Els seus vídeos són una fantasia prodigiosa.

@nuria.adraos.makeupPer quines aranyes? Per què no podem seguir papallones? ️⚡️♬ so original – Nuria.adraos.makeup

«Trigo una mitjana de vuit o nou hores amb cada un dels maquillatges», explica l’artista, que va arribar a TikTok de casualitat i per «culpa» de la pandèmia. Està contenta pel guardó, però per ella el premi és poder continuar fent el que li agrada. «I continuar passant-m’ho bé», insisteix.

Artista des dels 2 anys

I això va ser així des d’abans d’arribar a les xarxes socials. Perquè la Nuria dibuixa des d’abans de tenir ús de raó. «No he deixat el llapis des dels 2 anys. A aquesta edat ja agafava bé el llapis», observa, orgullosa, perquè, pel que sembla, a la seva família són tots així, «molt artistes». «El meu pare dibuixa i talla fusta súper bé... És fuster. La meva mare cus; ella em va fer el vestit [de setí rosa, a joc amb la melena ‘pink’ de la Nuria] per a la gala de TikTok. I la meva germana també dibuixa molt bé», comenta. 

@nuria.adraos.makeupNo hi ha un geni tan genial ♬ so original – Nuria.adraos.makeup

Al maquillatge va arribar també aviat, amb 11 anys. «Vam fer una representació del musical de Broadway ‘Cats’ i van venir uns estudiants a maquillar-nos, van treure tota la parafernàlia... Sempre m’havia agradat l’art, tot i que no tenia clar què volia estudiar, però al veure que el maquillatge podia ser un treball, ho vaig tenir clar. Vaig arribar a casa i l’hi vaig dir a la meva mare», recorda. La seva mare li va regalar un maletí de pintures i a l’acabar l’ESO va fer un grau mitjà d’estètica. Va començar a treballar i es va pagar un màster en una acadèmia en la qual va acabar fent classes.

I va arribar la feliç pandèmia, que, en el seu cas, va ser l’espurna adequada al moment precís. «Gravava dia sí i dia no. Era l’única manera de suportar l’aïllament. Em maquillava i em feia fotos i vídeos per entreteniment. Havia intentat provar a les xarxes i em vaig obrir un canal de YouTube. Però allò no funcionava», recorda.

«En aquella època tots estaven a TikTok però jo no volia, soc molt d’anar a la contra. Però la meva mare s’hi va obrir un compte per fer un repte i després vaig pensar que podria pujar els meus vídeos», explica. «Vaig descobrir que no els havia de tallar i enganxar, que s’editaven sols... I així va ser com es va convertir en la meva nova eina de treball», confessa la maquilladora, que va haver de deixar de fer classes: «Arribava de la feina a dos quarts de nou i em posava amb els vídeos. No em donava la vida. Vaig agafar un representant i em vaig tirar a la piscina», comenta.

@nuria.adraos.makeupPrepareu-vos ♬ original sound – Pector 2005

Milions de visualitzacions

Els seus vídeos van ser virals des del principi i alguns han superat amb el temps els 18 milions de visualitzacions. «Cada vegada que actualitzava tenia 100.000 visualitzacions més, 100.000 seguidors més... Això no em va passar a Instagram fins que Cabronazi va compartir el meu vídeo de Scar», reconeix. Dels 5.000 seguidors va passar a gairebé 400.000 en aquesta xarxa social, que ella utilitza com a reposador de les fotos ‘finish’ dels seus treballs a TikTok, on, a més de mostrar el procés de dibuix amb maquillatge a l’aigua o en crema, sol interpretar i posar veu a personatges, com Úrsula de ‘La Sireneta’, Malèfica, Bob Esponja, Shrek, Cruella i Stitch.

@nuria.adraos.makeup Responder a @santyconygriega ♬ so original – Nuria.adraos.makeup

«Els dibuixos animats em tornen boja», assegura la jove, que sol encapçalar els seus clips amb un «això és cosa bona, nena» o un «anem a fer-nos uns ‘jajas’», els lemes preferits de la maquilladora, que ara s’està formant en teatre. «M’encantaria ser actriu», diu, tot i que com a creadora de contingut «es cobra exageradament bé i a més ets la teva pròpia cap», admet.

«Sense filtres»

De tant en tant també puja algun vídeo de maquillatge convencional («tinc un truc infal·lible perquè sembli que t’has posat morros»: veure el següent clip), o desmaquillant-se («a la gent també els flipa això»), o de les seves noves agendes 2023 amb la seva imatge, o simplement «jo parlant, perquè no tinc filtres», diu. Altres vegades mostra les seves campanyes de publicitat per a Pepsi, Prime Video o Disney+, o de les seves paletes d’ombres.

@nuria.adraos.makeupTutorial de maquillatge mu senzill ♬ so original – Nuria.adraos.makeup

Està tan acostumada a dibuixar al revés, davant el mirall, que ara li costa fer-ho sobre el paper, com la majoria dels mortals. Per a algunes de les seves creacions s’ajuda de pròtesis i perruques que ella mateixa realitza. Però si ha de dir quines li costen més, són precisament «els dibuixos hiperrealistes, com els de ‘La casa de papel’ [«la meva primera Nairobi semblava Paz Padilla», reconeix] o els de Harry Poter», confessa.

Notícies relacionades

A causa de l’èxit de la sèrie de Netflix ‘Miércoles’, ara un dels seus últims treballs [i n’acumula més de 300 en total], el de la jove gòtica de la família Addams, s’ha alçat com un dels seus ‘hits’ més vistos.

@nuria.adraos.makeup La casa de paper ♥️ #tiktoktalent #artistatiktok #talentotiktok #nuriaadraos #nuriaadraosmakeup ♬ La Casa De Papel (Money Heist) – My Life Is Going On – Main Theme – Geek Music

La que es va ficar en això de les xarxes per gent com la ‘youtubera’ Andrea Compton o ‘streamers’ com AuronPlay, IlloJuan i Ibai Llanos desmenteix que el treball de creador de continguts sigui un sacrifici. «Sí que és dur, perquè hi ha moments de molta feina, com per Nadal. Però, tot i que m’hi passi tot el dia, no estic picant a la mina ni escombrant els carrers. L’únic que sacrifiques és la teva salut mental», observa l’artista, que confessa que ja patia ansietat abans de pujar vídeos a TikTok i que ha necessitat teràpia per «gestionar tot això, tenir tants seguidors i no creure’t Lady Gaga; gestionar que tothom pugui opinar de tu, comentaris molt lletjos; saber dir que no a segons quins treballs... Per no perdre’t a tu ni als teus principis. Per molts ja no soc Nuria ‘la maquilladora’, sinó Nuria ‘la famosa’», remata.

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí t’explicarem què és l’últim crit al carrer i també les xarxes socials, i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registra't a Entre Tots i escriu-nos per explicar-nos les teves inquietuds o compartir les teves experiències.