Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Amparo Violero, biòloga i ‘influencer’ de bellesa: «Els resultats a la pell de la rutina coreana són evidents»

Junt amb Mònica Julià i Lilin Yang publica la nova bíblia de l’‘skincare’ oriental, ‘Aprende a cuidar tu piel. Secretos y rutinas de las expertas de MiiN’. Per dominar els famosos 10 passos i saber adaptar-los al nostre estil de vida

Amparo Violero, biòloga i ‘influencer’ de bellesa: «Els resultats a la pell de la rutina coreana són evidents»

INSTAGRAM

  • Una guia de l’A a la Z amb els ingredients cosmètics més efectius

7
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A més dels seus K-drames (telenovel·les) i les bandes de K-pop com BTS i Blackpink, Corea del Sud ha exportat al món sencer la indústria de la qual és potència: la cosmètica. El K-beauty o cosmètica coreana continua augmentant les seves cada any i, segons dades de l’agència Invest in Korea, el sector se situa en la novena posició en el mercat global amb quotes superiors a les d’Itàlia i Rússia i comparables amb França. En el període 2015-2019, les exportacions coreanes van créixer un 34,7%, una de les taxes de creixement més altes entre els exportadors més grans a nivell mundial.

«A Corea, la cura de la pell comença ben aviat. Des de la infància, les coreanes aprenen que han de dedicar diversos minuts al dia, tant al matí com a la nit, a mimar la seva pell. ¡I no només elles! Els nois també. Segons dades de la consultora Euromonitor Intenational, Corea del Sud és el mercat de cosmètica masculina més gran. Els coreans consumeixen el 25% dels productes de bellesa per a home que es venen arreu del món. ¡Més de 800 milions d’euros a l’any!».

Amb dades tan impressionants com aquestes es presenta el llibre ‘Aprende a cuidar tu piel. Secretos y rutinas de las expertas de Miin’, escrit a sis mans per la biòloga Amparo Violero, l’experta en ‘branding’ Mònica Julià i Lilin Yang, cofundadora de la marca MiiN Cosmetics, amb botigues K-beauty a tot Europa. Una nova bíblia de ‘skincare’ oriental, de bellesa i de cosmètics explicada de forma senzilla.

Per dominar no només els famosos «10 passos de la rutina coreana», sinó també saber adaptar-los a les diferents circumstàncies vitals, com l’embaràs i la lactància, els viatges amb avió o la pràctica d’esport (¿sabies, per exemple, que mai, mai, s’ha d’exfoliar la pell després d’anar al gimnàs?).

➡️Preguntem a Violero, una de les autores del llibre, a més de millor influencer de bellesa 2022, sobre aquestes i altres curiositats de l’art coreà de la bellesa:

-¿És obligatori fer els 10 passos de la rutina coreana o ens en podem saltar algun? 

-Això ens ho pregunten molt, perquè no tothom té temps (o ganes) de fer una rutina de 10 passos, i sempre contestem el mateix: la rutina coreana no només s’adapta al tipus de pell de cada persona, sinó també als seus gustos i al seu estil de vida. Els tres passos essencials són neteja, hidratació i protector solar, ¡només tres!

-¿En què consisteix la doble neteja? ¿Cal fer-la matí i nit? 

-La doble neteja és potser un dels passos més coneguts de la rutina coreana. Qui la prova no es torna a rentar la pell de cap altra manera. Consisteix a aplicar primer un netejador amb base oliosa (en oli, bàlsam o ‘stick’) que dissol bé la brutícia, el maquillatge i les restes de protecció solar que portem, i després un netejador amb base d’aigua (en gel, en espuma, en solució micel·lar...) per acabar de netejar la pell, ja que retira les restes de l’oli, l’excés de greix i impureses.

-De tots els passos, el de l’«essència» aquí no és tan conegut.

-A Corea sí que és molt popular. Solen tenir una concentració d’actius molt alta i una textura molt agradable, tenen molts beneficis i n’hi ha per a tota mena de pells o necessitats: per a pells seques, madures, apagades, amb línies d’expressió...

-¿És millor la rutina de bellesa coreana que l’occidental?

-Podríem dir que a Corea se centren molt més a prevenir que a tractar problemes ja existents, perquè tenen una meravellosa cultura de començar a cuidar-se la pell des de molt joves. No obstant, tot i que aquí comencem més tard i ens costa ser tan constants, ens consta que quan les clientes occidentals proven els productes i la rutina coreana en general, no la canvien per res. Els resultats a la pell són evidents. 

-¿Quins són els ingredients preferits de la pell seca? ¿I del greix? 

-Les seques solen demanar ingredients humectants i emol·lients, com per exemple l’àcid hialurònic, les ceramides o la mantega de karité, mentre que les pells amb greix necessiten ingredients més centrats en el control de tot allò que provoca el greix, com la niacinamida, l’oli d’arbre del te i l’àcid salicílic, per citar-ne alguns. 

«Si no tractem una infecció amb potingues casolanes, ¿per què ho hauríem de fer amb l’acné?»

-¿Quins ingredients van millor per al dia i quins van millor per a la nit? 

-Que ens funcioni millor dependrà moltíssim del producte del qual estiguem parlant i de la rutina al complet. Generalment es recomana utilitzar els àcids exfoliants i els retinoides de nit i la resta d’ingredients podrien aplicar-se en qualsevol moment del dia.  

-L’acné és un problema molt comú. ¿Quins remeis casolans hauríem de desterrar per tractar-lo? 

-Tots. Ni suc de llimona, ni dentífric, ni oli d’arbre del te pur, ni ou... L’acné és una malaltia que es tracta, en primera instància, a la consulta mèdica i només hi podem contribuir des del terreny de la cosmètica professional. Si no tractem una infecció amb potingues casolanes, ¿per què ho hauríem de fer amb l’acné? 

-¿S’han d’esclatar els grans? 

-És millor que no. Hi ha altes probabilitats que empitjori el problema inicial si no ho fem bé.

-¿Es pot actuar cosmèticament contra lentígens solars?

-Podem i s’aconsegueixen molt bons resultats.

«Els reclams ‘sense’, com ‘sense parabens’, ‘sense silicones’, ‘sense derivats del petroli’... no són legals i confonen el consumidor»

-¿Què opina del reclam «sense parabens» o «sense silicones»? 

-Es considera que, majoritàriament, els reclams «sense», com «sense parabens», «sense silicones», «sense derivats del petroli»... no són legals i confonen el consumidor, ja que suggereixen que l’ingredient que s’exclou és nociu (quan realment tots els cosmètics de curs legal són segurs). De manera que denigren aquells productes que sí que contenen aquests ingredients. Alguns sí que tindrien sentit en alguns contextos, com «sense silicones», en xampús per a persones que volen aportar volum al seu cabell. «Sense parabens» no és legal en cap cas.

-¿Millor la cosmètica natural o la química? 

-Tota la matèria que ens envolta és química. L’aigua és química. Nosaltres som química. Com comentem al llibre, no existeix diferenciació entre cosmètica natural versus química, ja que la cosmètica no escapa a això i també és, per descomptat, química. Advoquem per l’abandonament dels termes «químic» com a adjectiu negatiu i «natural» com a positiu (moltíssims agents naturals comporten risc, com el verí de serp, per exemple). 

-¿Què és l’‘slugging’ i per què està tan de moda? 

-‘Slugging’ és un terme que ve de ‘slug’ (cargol) i és una tècnica eficaç, segura i molt econòmica per ajudar a hidratar la pell, utilitzada per ‘skin nerds’ i dermatòlegs. Consisteix a finalitzar la rutina de cura de la pell amb l’aplicació d’una fina capa d’un oli mineral com la vaselina, sobretot en la rutina de nit, i és una de les poques tendències virals que triomfen amb motius perquè, ¡sí!, té sentit.  

-¿Què opina dels famosos rodets de jade? 

-Estan molt de moda perquè, en primer lloc, són molt bonics i queden de luxe en qualsevol lavabo o tocador i, en segon lloc, perquè són un bon complement si vols endinsar-te en el món dels massatges i drenatges limfàtics. Ajuden a relaxar els músculs del rostre, que solen acumular molta tensió, i el massatge promou l’absorció correcta dels productes de bellesa.

Notícies relacionades

-¿Aconsella algun dels exfoliants casolans que abunden a Instagram, com barreges amb sal, sucre...? 

-Cap cosmètic casolà superarà en eficàcia i seguretat un que estigui realitzat per professionals amb els mitjans i protocols adequats. Els exfoliants casolans amb aquesta mena partícules són excessivament agressius per a la pell.  

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí t’explicarem què és l’últim crit al carrer i també les xarxes socials, i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registra't a Entre Tots i escriu-nos per explicar-nos les teves inquietuds o compartir les teves experiències.