Club d’Estil de EL PERIÓDICO

Camila Redondo (@nobodisugly): «Ara la gent es maquilla millor gràcies als creadors d’internet»

L’artista del maquillatge establerta a Cadis voreja els 3,5 milions de fans en TikTok, on acaba de guanyar el premi en la categoria de bellesa de la plataforma de vídeos curts

Camila Redondo (@nobodisugly): «Ara la gent es maquilla millor gràcies als creadors d’internet»

CAMILA REDONDO

6
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Més del 90% d’‘influencers’ espanyols no passa dels 100.000 seguidors, però Camila Redondo (@nobodisugly), artista ‘makeup’ i experta en teoria del color, nascuda a Medellín (Colòmbia) fa 36 anys i actualment resident a Cadis, voreja a TikTok els 3,5 milions de fidels atents a les seves classes magistrals d’un minut. Acaba d’emportar-se el trofeu en la categoria de bellesa dels primers premis que ha celebrat la plataforma de vídeos curts que més ha crescut amb la pandèmia. Va debutar el setembre del 2019 amb un repte de ‘contourning’ i música de Daddy Yankee. I ja té més de 60 milions de ‘likes’ per compartir la seva passió.

¿De veritat no hi ha ningú lleig, com reivindica el seu àlies? 

Crec que ningú és lleig, només s’ha de saber com treure’s partit. Per això vaig crear el perfil @nobodisugly, on ensenyo ‘tips’ de maquillatge i ara, últimament, m’estic centrant en la teoria del color i la importància d’utilitzar els tons que més ens afavoreixen. Tot i que el més important és ser nosaltres mateixos i potenciar la nostra essència a través d’una cosa tan divertida com el maquillatge. 

De dissenyadora gràfica i il·lustradora a ‘makeup artist’.

Ha sigut gradual. A finals del 2016 vaig començar escrivint un ‘blog’ on feia les il·lustracions dels meus textos. Llavors encara no estava gaire familiaritzada amb les xarxes. Soc dissenyadora gràfica i il·lustradora i vaig anar poc a poc fent maquillatges, al principi a les meves amigues. Vaig començar pujant fotos, no tutorials. Alguns vídeos a YouTube... però no era gaire activa. El setembre del 2019 va sorgir un concurs d’una marca de maquillatge a TikTok, de la qual començava a sentir parlar. Em vaig permetre provar i vaig ser una de la cinc guanyadores. I això em va motivar a continuar creant.

¿Què li aporta TikTok?

La plataforma per si mateixa em va inspirar. A més és una xarxa on obtens molt ‘feedback’, la gent t’escriu molt i li pots donar a la teva audiència el que vol. Ara em dedico 100% a això, puc viure d’això. Al principi, quan vaig començar el 2019, no m’era rendible, em costava diners i temps. Vaig tenir un punt de dir: ‘¿ho deixo?, ¿continuo?

@nobodisugly Cap. III de Teoria del Color aplicada al #maquillaje ❣️per a principiants Es el vídeo més difícil que he fet #aprendecontiktok #makeup ♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Però va aguantar i ara és la reina de la teoria del color. ¿Com va trobar el filó?

Em vaig adonar que els vídeos educatius, en què ensenyo alguna cosa, tenien més èxit. A mi em fascina la teoria del color i hi ha molt a explicar sobre aquest tema. La gent em pregunta molt: ‘¿Quins colors m’afavoreixen?’, ‘¿quins em queden bé o malament?’... El més important és dividir els colors en freds, càlids i neutres. També explico, per exemple, com triar els colors del teu maquillatge, els colors que et van millor segons el teu color d’ulls, pell i cabells, i com combinar aquest maquillatge amb la roba que portes. Al final, si no queda bé un color és perquè no hi ha harmonia, perquè la combinació no és la correcta.

¿Què la diferència d’altres maquilladors que hi ha a les xarxes?

Jo intento explicar el per què, i no només això, ho ensenyo amb l’abans i el després, perquè la gent ho entengui d’una manera al més fàcil possible i divertida, amb moltes transicions, música, sons... Tracto de ser didàctica.

¿On ha après a gravar i editar?

Tenia nocions d’edició perquè soc dissenyadora gràfica, però he anat aprenent amb la pràctica. He investigat, he buscat cursos i segueixo en això. Hi ha molts tutorials a internet.

¿Quant temps li porta fer un vídeo d’un minut?

Trigo una setmana de mitjana. Primer faig el guió, en una tarda, per exemple. Però aquest guió l’haig de refer com quatre o cinc vegades, perquè quan ho llegeixo veig que dura massa... I, és clar, tot ha d’entrar en un minut, així que vaig traient coses, perfilant. És la part més difícil. Després, cada frase és un maquillatge, i també he de pensar en cada transició entre maquillatge i maquillatge, en la roba que portaré, en el fons de darrere, els accessoris... Maquilla, desmaquilla, maquilla, desmaquilla.... Finalment, s’ha d’editar tot. Utilitzo maquillatge comercial, per als ‘looks’ de carrer, i aiguacolors, com els del ‘body painting’, per als de teoria del color.

@nobodisugly Reply to @_paaula04 Espero que t’hagi ajudat... i digueu-me teniu més peticions #aprendecontiktok #maquillaje #eyeliner #makeuptutorial ♬ Aesthetic – Xilo

¿Què és el que més li demana la gent?

Últimament, més capítols de teoria del color, i coses concretes, per exemple, com fer-se l’‘eyeliner’ per a parpella caiguda. Per cert, un tutorial que encara tinc pendent. O com fer l’‘eyeliner’ igual als dos ulls. Per fer-ho bé el més important és la simetria, que la inclinació de la cua sigui igual. Cal tenir en compte l’angle de la cua, l’altura, el gruix, la longitud, el final de la cella. També va tenir molt èxit el vídeo de com fer els ulls més grans (a dalt).

En el seu dia a dia, ¿es maquilla o està farta de fer-ho?

Sí, m’encanta.

¿Què portarem aquest 2022?

Continuarem potenciant molt els ulls, a causa del que estem vivint. A mi el que més m’agrada és lluir els llavis, però ara amb les mascaretes... Per això la gent demanda molt llavi mat, que no taca. La gent demana coses senzilles, fàcils de fer i el més natural: un maquillatge de baixa cobertura, una mica de màscara de pestanyes, una mica de coloret, celles ben pentinades i definides amb un gel i lluïssor de llavis.

@nobodisugly Vaig començar a gravar aquest vídeo en el Renaixement Com fer els més GRANS per a Principiants ‼️ #aprendecontiktok #maquillaje #makeup #belleza ♬ Beggin’ – Måneskin

¿Com veu el futur del sector?

Crec que és una indústria molt potent, i cada vegada més, gràcies a les xarxes socials i als ‘influencers’ o creadors de contingut de bellesa, arriba a més gent. En 10 anys han sorgit més marques noves. Fins i tot artistes de la música com Rihana, Lady Gaga o Selena Gómez han tret la seva. Gràcies als tutorials les noves generacions aprenen superràpid i se saben maquillar millor que abans. Veig moltes noies joves pel carrer que controlen molt. Jo quan vaig començar copiava els ‘looks’ de les revistes de moda, i se’m donava bé. Després he après amb la pràctica, i també tinc maquilladores de referència. M’agrada molt Katie Jane Hughes, té un gust exquisit i maquilla ‘celebrities’ i models.

¿Ha maquillat algú famós? 

No. Però és una cosa que està en suspens, un pla de futur que tinc.

Notícies relacionades

¿Quina oportunitat li obre el premi de bellesa que ha guanyat a TikTok?

Un reconeixement al món del maquillatge, que em fa moltíssima il·lusió, perquè és una cosa en què treballo des de fa moltíssim temps. I també perquè és una oportunitat d’arribar a moltíssima més gent. 

Club d’Estil de EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil de EL PERIÓDICO ens agrada estar a la moda, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí us explicarem què és l’última moda al carrer i també les xarxes socials, i us donarem trucs perquè no se us escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos, explicant les vostres inquietuds o compartint les vostres experiències.