Distinció

Ona Carbonell, entre les cent dones més influents del 2022, segons la BBC

La cadena britànica distingeix «la seva campanya per normalitzar les percepcions entorn de ser mare i atleta d’elit»

Ona Carbonell, entre les cent dones més influents del 2022, segons la BBC
1
Es llegeix en minuts
EFE

La medallista de natació artística Ona Carbonell es troba entre les cent dones més influents de l’any, segons la llista recopilada per la cadena pública britànica BBC.

A la llista, que no està numerada, es reconeix a activistes, polítiques, artistes o esportistes de tot el món la tasca de les quals ha sigut una font de canvi i inspiració.

En el cas de Carbonell, es destaca «la seva campanya per normalitzar les percepcions entorn de ser mare i una atleta d’elit».

L’esportista, de 32 anys, ha guanyat més de 30 medalles importants, incloses la plata i el bronze olímpics.

Crítica després de néixer el seu primer fill

El 2020 va donar a llum el seu primer fill i va criticar no poder alletar-lo durant la seva participació en els Jocs Olímpics de Tòquio.

Notícies relacionades

Aquest any s’ha convertit en mare per segona vegada i ha explicat la seva història en un documental «per mostrar a altres esportistes que la maternitat pot ser compatible amb l’esport», diu la BBC.

En la seva desena llista anual difosa dimarts figuren també, entre altres dones, la cantant nord-americana Billie Eilish; la primera dama d’Ucraïna Olena Zelenska; les actrius índia Priyanka Chopra Jonas i nord-americana Selma Blair; la «tsarina del pop rus» Al·la Pugatxova, i l’escaladora iraniana Elnaz Rekabi.