El Regne Unit

El bon humor d’Isabel II, una llegenda real de la qual dona compte una petita anècdota

Últimes notícies sobre mort de la reina Isabell II d’Anglaterra, en directe

REPORTATGE MULTIMÈDIA | Isabel II, l’última gran reina

Un turista nord-americà que no la va reconèixer al trobar-se amb ella en un turó va ser objecte d’una broma per part de la monarca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Com que van ser pocs que la van tractar en la intimitat hi ha rumors sobre la reina Isabel II, com la d’atribuir-li un gran sentit de l’humor –britànic, per descomptat–, que corren perill precisament de quedar-se en aquest espai que es crea entre allò real i allò fictici. Tanmateix, hi ha anècdotes relatades pels qui la van conèixer bé que arriben per ratificar aquest tret simpàtic de la seva personalitat.

Explica qui va ser el seu guardaespatlles, l’exoficial de protecció reial Richard Griffin, conegut com a Dick, que un dia, passejant amb la reina per la voltants de la seva residència estiuenca de Balmoral, la reina i ell es van trobar amb una parella de turistes nord-americans que no va reconèixer la monarca i que, per acabar-ho d’adobar, van preguntar al mateix Griffin i a Isabel II si coneixien la monarca.

L’exoficial relata que va ser un dels turistes el que va començar a parlar amb la reina, a la qual va preguntar que on vivia. Ella va contestar que a Londres, per afegir que era a la zona perquè feia 80 anys que estiuejava en una casa que tenia a l’altre costat dels turons.

El turista, llavors, sabedor que per allà també estiuejava la reina d’Anglaterra els va inquirir sobre si alguna vegada s’havien trobat amb ella, a la qual cosa la mateixa Isabel II va respondre que ella no, però que el seu acompanyant Dick es trobava amb ella amb certa regularitat.

Notícies relacionades

Va ser llavors quan Dick va dir de la reina: «Pot ser molt rondinaire, però té un sentit de l’humor encantador».

Sense adonar-se de la presa de pèl a què estava sent sotmès, el turista va demanar llavors a la reina en persona si podia fer-li una fotografia amb Dick i la seva acompanyant, petició a què va accedir la monarca per, seguidament, posar ella mateixa amb els turistes mentre que era Dick qui immortalitzava aquell instant.