Acusacions de masclisme

El ‘Yate’ de C. Tangana es carrega de noves polèmiques

El cantant ironitza sobre l’assumpte i ara el focus es posa en l’actriu Ester Expósito, una de les famoses noies de la foto

Tangana en su yate.

Tangana en su yate.

4
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si l’onada de calor ja ens ho estava posant difícil aquest cap de setmana, només faltava que vingués C. Tangana per escalfar els ànims. I és que si bé la imatge promocional del videoclip del seu últim single, ‘Yate’, podria resultar d’allò més refrescant, amb un grup de persones a bord d’una embarcació, al tractar-se de 10 noies posant en biquini al més pur estil ‘reggaetoner’ ha aconseguit que les xarxes s’incendiïn per considerar-la massa hipersexualitzada. Aquest cap de setmana l’escaldat era el mateix cantant, a qui se’l titllava de «masclista» comparant-lo amb Gil o Torrente, però ara és una de les seves famoses acompanyants, l’actriu Ester Expósito (‘Élite’, ‘Veneno’) –que posa al costat de Hiba Abouk i Jessica Goicoechea, entre d’altres– a qui li està cremant el cabell per haver-se prestat al joc.

 ‘El Madrileño’ no ha respost als seus detractors i s’ha limitat a ironitzar sobre l’assumpte penjant en les seves ‘stories’ un muntatge que una usuària d’Instagram (@antialousada) ha fet de la famosa foto, en el qual les 10 famoses apareixen amb la cara de C. Tangana i el cantant, amb el rostre de Zahara transformada en Verge Maria, tal com apareixia al polèmic cartell amb què presentava el seu concert a Toledo, que va provocar l’exigència de retirada de Vox i la queixa de persones que se sentien ofeses per la imatge. Tot i que l’intèrpret qüestionat l’ha tret, potser per no tirar més llenya al foc. 

No obstant, ara tots els ulls s’han posat en l’actriu que donava vida a Carla a ‘Élite’, que compta en el seu compte d’Instagram amb la barbaritat de 28,5 milions de seguidors, amb qui sol compartir missatges de caràcter feminista i apoderat, a la qual precisament per això ara se l’acusa de caure en la incongruència. Hi contribueix que C. Tangana hagi compartit a Instagram una foto amb l’actriu durant el rodatge, una cosa que també ha fet ella, acompanyada de la imatge que acumula més centímetres de pell de famosa junta de l’estiu. 

L’actriu, el feminisme de la qual la porta a definir-se en aquesta xarxa com a «actor», casualment penjava ahir en el seu compte un vídeo d’una campanya publicitària en el qual apareix ella en una piscina envoltada de bonics ‘mansos’ que posen lànguidament als seus peus, amb plans en els quals es fa incidència en els seus ‘paquets’ i pectorals, mentre ella adopta davant d’ells una actitud poderosa. ¿Casualitat o una subtil manera d’apaivagar les crítiques demostrant que es poden intercanviar els papers?

Un homenatge a Los Amaya

La cançó de C. Tangana, un excel·lent homenatge al ‘Vete’ que el duo de rumba catalana ‘Los Amaya’ va popularitzar a finals dels anys 70, no necessita escàndols per promocionar-se (les creacions d’‘El Madrileño’ són tan esperades com celebrades), amb la qual cosa molts es pregunten quina és la seva intenció a l’acompanyar-la de tan desafortunada imatge. ¿Busca precisament burlar-se d’aquest estereotipat posat del milionari (el protagonista de ‘Yate’ n‘és un) envoltat de jovenetes? D’altres no es pregunten res. Tenen molt clar que la imatge és un exemple més de masclisme en el qual no hauria d’haver caigut. 

Notícies relacionades

És el cas de la ‘influencer’ María Pombo (sí, l’adorable Ou de ‘Mask Singer’), que no ha dubtat a criticar-lo durament a Instagram, malgrat reconèixer l’admiració que sent per la seva música: «Traient que ell m’agrada molt , que em sembla molt diferent i que aporta frescor a la indústria musical, crec que amb això, concretament, ha caigut en un ‘bàsic’ com molts altres artistes de ‘reggaeton’. Un home en un iot i moltes dones al seu voltant com a sinònim d’èxit. Aquesta foto, a mi personalment, em fa mandra».

La reprimenda també va dirigida a les noies: «També crec que molta gent que és allà té un discurs a les xarxes molt diferent del que transmet aquesta foto. No sé què hauria passat si hagués sigut jo una d’aquestes noies». Un usuari li ha deixat anar que el que passa és que té enveja per no haver sigut una d’elles, a la qual cosa Pombo ha contestat amb un: «Prefereixo tenir el iot», acompanyat d’una foto a bord del –presumptament– seu. Anabel Alonso, una actriu caracteritzada per no tenir pèls a la llengua, ha avivat el foc amb el seu comentari: «¿Això és modern? Senyors, Jesús Gil era un avançat a la seva època. El missatge és trist, molt trist». Amb tant incendi, els bombers ja no donen l’abast aquest estiu. Mentrestant, el ‘Yate’ de C. Tangana continua navegant, carregant amb aquestes polèmiques. I és improbable que s’enfonsi.