Comunicat de la Fundació Archewell

El príncep Enric i Meghan Markle, «consternats» per Haití i l’Afganistan

  • Els ducs de Sussex, que asseguren que estan «sense paraules», demanen recolzament per a organitzacions benèfiques que ajuden els afectats als dos països

El príncep Enric i Meghan Markle, «consternats» per Haití i l’Afganistan

Efe / Facundo Arrizabalaga

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els ducs de Sussex, el príncep Enric d’Anglaterra i la seva dona, Meghan Markle, han publicat aquest dimarts un escrit a la pàgina web de la seva Fundació Archewell sobre el terratrèmol que ha assolat Haití i el triomf dels talibans a l’Afganistanen què asseguren que se senten «consternats» i que s’han quedat «sense paraules».

«El món és excepcionalment fràgil en aquest moment», comença el text de la parella. «Com tots, sentim les moltes capes de dolor a causa de la situació a l’Afganistan, ens vam quedar sense paraules. Mentre tots observem el creixent desastre humanitari a Haití i l’amenaça que empitjori després del terratrèmol del cap de setmana passat, ens queda el cor trencat. I mentre tots som testimonis de la contínua crisi de salut mundial, agreujada per les noves variants i la constant desinformació, ens quedem espantats».

Notícies relacionades

«Quan una persona o una comunitat pateix, una part de cadascun de nosaltres ho fa amb ells, ens n’adonem o no. I tot i que no estem destinats a viure en un estat de sofriment, nosaltres, com a poble, estem sent condicionats per acceptar-ho. És fàcil sentir-nos impotents, però podem posar en pràctica els nostres valors, junts», continua el comunicat.

Petició de recolzament a organitzacions benèfiques

És per això que animen tots el seguidors a recolzar «les diferents organitzacions benèfiques que fan treballs fonamentals per ajudar els afectats», entre les quals citen la World Central Kitchen, Women for Afghan Women, Afghanaid, Mercy Corps i la Invictus Games Foundation. En l’escrit, els ducs de Sussex també insten els líders mundials i tots aquells que gaudeixen d’una posició d’influència global «a avançar ràpidament en els diàlegs humanitaris que s’espera que tinguin lloc aquesta tardor, en reunions multilaterals com l’Assemblea General de l’ONU i la Cimera de Líders del G-20».