Estrena el 10 de setembre

Almodóvar publica amb polèmica el cartell de ‘Madres paralelas’, la seva nova pel·lícula

  • Al pòster destaca el primer pla d’un mugró amb una suggerent gota de llet materna, enquadrat de manera que simula un ull plorant

Almodóvar publica amb polèmica el cartell de ‘Madres paralelas’, la seva nova pel·lícula
2
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

El 10 de setembre s’estrenarà el nou film de Pedro Almodóvar, ‘Madres paralelas’, després de la seva posada de llarg com a pel·lícula inaugural de la 78a edició de la Mostra de Venècia i de clausurar el Festival de Nova York.

Penélope Cruz Milena Smit encapçalen el repartiment del film, que el cineasta va rodar durant la pandèmia i el repartiment del qual es completa amb Israel Elejalde, Aitana Sánchez-Gijón, Julieta Serrano i Rossy de Palma.

Després de disfrutar del tràiler oficial, ja en tenim el primer pòster, que una vegada més ha sorprès per l’estètica surrealista, com és habitual a l’ADN de Producciones El Deseo: hi destaca el primer pla d’un mugró amb una suggerent gota de llet materna, enquadrat de tal que simula un ull plorant i remet a la imatge més icònica d’‘Un perro andaluz’ el curtmetratge surrealista de Luis Buñuel en què va col·laborar Salvador Dalí. I és que el director manxec torna en aquesta pel·lícula als temes de la maternitat i la família amb una història que ell mateix ha descrit com «un drama molt intens» sobre «mares imperfectes».

El compte d’El Deseo ha compartit la imatge del pòster del film i les xarxes no han tardat a reaccionar a la imatge. Un dels primers ha sigut Agustín Almodóvar que ha definit el cartell com a «maternitat icònica».

A més de l’equip de la pel·lícula, inclosa Penélope Cruz, l’autor del cartell, l’artista Javier Jaén, també ha compartit el pòster, i no és la primera vegada que s’enfronta al possible pixelat d’un mugró.

Arran de la publicació, el cartell està causant certa polèmica i una gran divisió a les xarxes socials. Mentre que uns el defensen pel seu caràcter transgressor i el troben «meravellós», d’altres el desqualifiquen; alguns fins i tot el consideren «extrem». D’altra banda, també hi ha els qui fan referència al fet que el cartell entra en el joc de la censura a les xarxes socials, ja que fa referència a la coneguda política d’imatge respecte a mostrar els mugrons femenins a Instagram i Facebook. 

Notícies relacionades

«Dues dones comparteixen l’habitació d’hospital en què estan a punt de donar a llum. Són dues solteres, totes dues amb un embaràs no planejat», diu el començament de la sinopsi del film, que s’ha convertit en la postproducció més ràpida de les últimes dècades de la carrera d’Almodóvar, ja que el rodatge va finalitzar, després de 10 setmanes de feina, els últims dies del mes de maig.

‘Madre paralelas’ ha sigut rodada entre el març i l’abril d’aquest 2021 i Almodóvar hi rescata dues clares referències del seu cine: la dona quotidiana com a protagonista i la figura de la mare. També torna a centrar la història als carrers de Madrid, com ja va fer a Mujeres al borde de un ataque de nervios’ i ‘Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón’.