Sortiran l’any que ve

Enric d’Anglaterra amenaça amb unes memòries explosives en què explicarà tota la seva «veritat»

El príncep ha estat treballant des del ‘Megxit’ en el manuscrit, pel qual Penguin Random House li ha ofert 20 milions de dòlars, que seran donats a caritat

Enric d’Anglaterra amenaça amb unes memòries explosives en què explicarà tota la seva «veritat»

REUTERS /HENRY NICHOLLS

4
Es llegeix en minuts

La família reial britànica no guanya per a ensurts. Després de l’entrevista dels ducs de Sussex amb Oprah Winfrey, el març passat, que va fer tremolar els fonaments de Buckingham i en la qual es van revelar assumptes tan tèrbols com la profunda depressió en què va caure Meghan Markle per la tibantor amb la família del seu marit, a la qual també van acusar de racisme, per la preocupació que tenien pel color de pell amb què naixeria el seu primogènit, Archie, ara el príncep Enric revela que explicarà absolutament tot el que ha passat en la seva vida i la seva família des del ‘Megxit’ Aquesta nova «veritat» en forma d’unes explosives memòries segurament tornarà a fer trontollar els malmesos fonaments de la cort d’Isabel II.

En un moviment poc comú en un membre d’alt rang de la família reial, Enric d’Anglaterra, de 36 anys, ha estat posant en ordre els seus records per a aquest llibre durant prop d’un any, temps en què ha comptat amb l’ajuda de l’escriptor J.R. Moehringer, guanyador del premi Pulitzer i autor de les biografies d’Andre Agassi i el cofundador de Nike Phil Knight, així com la seva pròpia autobiografia, ‘The Tender Bar’, portada al cine per George Clooney, en un film amb Ben Affleck que encara no s’ha estrenat.

Segons la web ‘Page Six’, el net d’Isabel II ha arribat a un acord per a la publicació del llibre amb l’editorial Penguin Random House, que inicialment tenia previst rebre l’obra a l’agost, tot i que l’entrega s’ha retardat fins a l’octubre. Es preveu que el llibre, que també tindrà versió audiollibre, no arribarà a les llibreries fins a finals del 2022.

Segons ha comunicat l’editorial, el llibre és «una memòria íntima i sentida d’una de les més fascinants i figures mundials influents del nostre temps», i proporcionarà «el relat definitiu de les experiències, aventures, pèrdues i lliçons de vida que han contribuït a donar-li forma».

Precisament, la mateixa editorial és la que el mes passat va publicar ‘The Bench’, el primer llibre de contes de la dona del príncep.

«Precís i veraç»

Per la seva banda, el mateix Enric ha dit del seu pròxim projecte: «Escric això no com a príncep que vaig néixer, sinó com a l’home en què m’he convertit. He utilitzat molts barrets al llarg dels anys, tant literalment com figurativament, i la meva esperança és que a l’explicar la meva història (els alts i baixos, els errors, les lliçons apreses) pugui ajudar a demostrar que no importa d’on vinguem. Estic profundament agraït per l’oportunitat de compartir el que he après al llarg de la meva vida fins ara i emocionat que la gent llegeixi un relat de primera mà de la meva vida que sigui precís i totalment veraç».

La nota de l’editorial assenyala que les memòries cobriran la «seva vida pública des de la infància fins a l’actualitat, incloent-hi la seva dedicació al servei de la casa reial britànica, el deure militar que el va portar dues vegades al capdavant de l’Afganistan i l’alegria que ha trobat al ser marit i pare, «i promet un retrat personal honest i captivador».

20 milions de dòlars

L’esborrany de l’obra encara no té títol, però fonts citades pel ‘Daily Mail’ asseguren que el príncep rebrà un avenç de 20 milions de dòlars (gairebé 17 milions d’euros) per explicar la seva veritat (un dels contractes més elevats de la història). No obstant, amb aquests diners el príncep no farà caixa, ja que Random House especifica que tot serà destinat a obres de caritat.

Notícies relacionades

El rotatiu britànic assegura que la notícia ha «sorprès» el príncep Carles, que no havia sigut avisat del projecte de memòries del seu fill menor, i que ha tornat a entristir la resta de membres de la família: «Un llibre d’Enric escrit per Meghan», assegura el diari que ha comentat un membre de la reialesa.

Com va fer Eduard VIII

També recull les paraules de l’autor Robert Jobson, autor del ‘best-seller’ ‘Prince Philip’s Century’, que veu el llibre d’Enric una manera d’actuar similar a la que va tenir l’exrei i oncle de la reina Eduard VIII. «Es convertirà en un èxit de vendes internacional, però ¿a quin cost per a la monarquia? No hi haurà cap lloc on amagar-se. No és la primera vegada que un membre de la reialesa ‘exiliat’ escriu unes memòries; Eduard VIII ja ho va fer», ha explicat. Segons el parer de l’expert, les memòries d’Enric estan destinades a sembrar el caos a la casa de Windsor: «Enric ja és enormement ric i famós, així que, a part de fer mal a la seva família, cosa que inevitablement farà un llibre com aquest, no estic segur de què està intentant aconseguir. Tot el que digui provocarà un conflicte».