PASSAT TÒXIC

Príncep Enric: «Ser membre de la família reial és com una barreja entre protagonitzar el ‘Show de Truman’ i viure en un zoològic»

  • El net de la reina Isabel II fa noves declaracions contra la monarquia britànica després de la seva polèmica entrevista amb Oprah Winfrey a principis d’any

  • «¿De veritat que aquesta seria la meva vida? ¿Somriure i aguantar-ho tot? Quan tenia 20 anys ja sabia que no volia que aquesta fos la meva vida. No volia fer això», reconeix a l’entrevista

  • «Al viure a Califòrnia puc aixecar el cap de terra i sentir-me diferent. El pes que portava a sobre ha caigut», admet

2
Es llegeix en minuts

Enric ha tornat a parlar alt i clar de la seva vida com a príncep. El jove, que no ha deixat gaire bé la monarquia britànica, ha admès com de tòxica era la seva vida a palau i que això ha arribat a afectar molt la seva existència.

L’entrevista ha estat al popular podcast Armchair Expert, a què ha assistit com a convidat per promocionar la seva nova sèrie documental a Apple TV+ i, de passada, revelar alguns fets desconeguts de la seva biografia que expliquen per què va decidir anar-se’n a viure als Estats Units amb la seva dona i el seu fill.

El fill del príncep Carles i la malaguanyada Diana de Gal·les ha començant relatant: «La primera vegada que la Meghan i jo quedem perquè passés uns dies amb mi a Londres, decidim trobar-nos en un supermercat. Allà vam fingir no conèixer-nos de res mentre ens enviàvem missatges de text des de diferents passadissos», apunta el duc de Sussex, que ha recordat: «Jo anava més o menys d’incògnit, amb una gorra de beisbol posada i mirant a terra intentant que ningú em reconegués. ¡És al·lucinant la quantitat de xiclets enganxats que veus quan abaixes el cap! Però la gent no parava de mirar-me de manera estranya i alguns fins i tot se m’acostaven per dir-me hola», detalla i incideix en com de difícil sempre li ha resultat passar desapercebut.

«Ser membre de la Casa Reial implica estar sempre sota lupa», una situació que Enric ha descrit com «una barreja entre protagonitzar el ‘Show de Truman’ i viure en un zoològic». Un fet que el va portar a pensar diverses vegades a abandonar la família reial molt abans de començar la seva relació amb Meghan.

«¿De veritat que aquesta seria la meva vida? ¿Somriure i aguantar-ho tot? Quan tenia 20 anys ja sabia que no volia que aquesta fos la meva vida. No volia fer això. Sobretot tenint en compte el mal que li va fer a la meva mare. ¿Com m’havia d’asseure i tenir una dona i una família sabent que la història tornaria a repetir-se?», es lamenta.

«El pes que portava a sobre ha caigut»

«El problema és que jo sí que sabia el que passava darrere de la cortina. He vist com és aquest model de negoci, com funcionen les coses allà, i simplement no vull formar part d’aquest món», ha remarcat. Tanmateix, no es va decidir a fer el pas fins que Meghan el va animar anar a teràpia.

Notícies relacionades

«Em va servir per aixecar el cap de terra i reconèixer que si estava en una posició de privilegi, el que havia de fer era deixar de queixar-me. Deixar de pensar que volia fer alguna cosa diferent amb la meva vida per simplement fer-ho», postil·la.

«Al viure a Califòrnia puc aixecar el cap de terra i sentir-me diferent. El pes que portava a sobre ha caigut. També el de la Meghan. Ara puc caminar sentint-me una mica més lliure», conclou.