Rotterdam aprova un protocol de salut

Eurovisió: mascaretes, quarantena i delegacions sense sortir de l’hotel

Els organitzadors del festival donen a conèixer una sèrie de mesures per garantir la salut i encara no se sap si hi haurà públic en directe

Eurovisió: mascaretes, quarantena i delegacions sense sortir de l’hotel
2
Es llegeix en minuts

L’edició d’Eurovisió 2021, que se celebrarà a la ciutat neerlandesa de Rotterdam al maig, comptarà amb actuacions en directe dels artistes i s’organitzarà amb estrictes mesures de seguretat i sanitat, que inclouen mascaretes, quarantenes i distanciament social, tot i que no està clar si hi haurà públic presencial.

La Unió Europea de Radiodifusió (UER) i els seus socis neerlandesos en l’organització de l’edició del festival als Països Baixos (la radiotelevisió pública NPO, la televisió NOS i l’organització Avrotros) han publicat aquest dimarts un protocol de Salut i Seguretat de la Covid-19 de cara al festival, que se celebra entre el 18 i 22 de maig. El representant d’Espanya serà el murcià Blas Cantó, que interpretarà la cançó ‘Voy a quedarme’.

«Amb l’ajuda de tests estesos, ús de mascaretes, mesures d’higiene, atenció a la ventilació i mesures innovadores, crearem un entorn en el qual l’equip, els artistes i la premsa puguin treballar de la manera més segura possible», va remarcar Sietse Bakker, productor executiu de l’esdeveniment.

Totes les persones que rebin una acreditació per entrar al Rotterdam Ahoy Arena estaran sotmeses a aquest protocol, que compleix amb les directrius de l’Institut de Salut Pública (RIVM) dels Països Baixos.

Quarantena de cinc dies

La recomanació principal és que tots els que assisteixin al festival des de l’estranger se sotmetin a una quarantena de cinc dies immediatament després d’aterrar a territori neerlandès, i han de mostrar una PCR negativa de màxim 72 hores abans de volar per poder pujar a l’avió, una restricció oficial que s’aplica a tots els que vulguin entrar als Països Baixos.

Una vegada al país, les delegacions «s’han de mantenir al seu hotel, excepte quan surtin per acudir a l’Ahoy Arena de Rotterdam per als assajos, les actuacions en directe i altres activitats relacionades amb el programa» del festival.

A més, tots els empleats del centre de congressos, inclosos artistes i premsa, seran sotmesos a proves regulars en una instal·lació especial que s’instal·larà a prop de l’Ahoy i si algun participant no pot actuar en directe per donar positiu, s’utilitzarà una gravació alternativa de suport.

«El nostre objectiu està clar: prevenir la transmissió del virus durant l’esdeveniment. Si algú dona positiu, el nostre protocol d’aïllament entrarà en vigor, recolzarem les autoritats pertinents amb la investigació de seguiment i rastreig, i prendrem mesures addicionals quan sigui necessari», afegeix Bakker.

Mesures que poden variar

Notícies relacionades

L’objectiu actual és que tots els artistes actuïn en directe des de l’escenari a Rotterdam, tot i que «amb la salut i la seguretat de tots els assistents, inclòs l’equip i la premsa» com una prioritat dels organitzadors, va afegir Martin Österdahl, supervisor executiu del festival. Més endavant es confirmarà si també es permetrà una assistència reduïda del públic.

«L’esperit i la tradició del Festival de Cançons d’Eurovisió mira d’unir Europa en un escenari i encara estem molt decidits a aconseguir-ho a Rotterdam al maig», va remarcar Österdahl. Les mesures, aprovades ja pel comitè de seguretat de la regió de Rotterdam, es poden ajustar en qualsevol moment, però de moment, les delegacions es redueixen «enormement» respecte a edicions anteriors i el nombre de periodistes que assisteixen a l’esdeveniment es limitarà a 500.