‘CELEBRITIES’ ANTI

L’alegre ‘troupe’ dels famosos negacionistes

Miguel Bosé, Alaska, Ouka Leele, Andrea Bocelli, Ana Arias, Donald Trump o Jair Bolsonaro són alguns dels que han dubtat de la veracitat de la pandèmia i animat les teories conspiradores

Toni Braxton, Robert de Niro, Lisa Bonet, Miranda Makaroff, Alicia Silverstone, Rob Schneider, Jim Carrey i Novak Djokovic també posen en dubte l’efectivitat de les vacunes

3
Es llegeix en minuts

Victoria Abril ha sigut l’últim personatge rellevant que s’ha afegit, amb un combatiu entusiasme, a la minoritària, però significativa, llista de famós que neguen la importància de la pandèmia de Covid-19 i animen les teories de la conspiració 

L’actriu madrilenya de 61 anys, que ha fugit de França cansada per les mesures restrictives imposades pel Govern Macron, s’afegeix així a altres col·legues de professió, personalitats polítiques o simples famosos d’Instagram.

Miguel Bosé i Ouke Leele

El primer lloc de la llista l’ocupa, sens dubte, Miguel Bosé i el seu «el bitxo no existeix». Des de les seves xarxes socials, el cantant es va mostrar contrari a l’ús de la mascareta i al seu dia va animar a participar en les protestes contra les restriccions. També Bosé s’ha abonat a les teories conspiradores apuntant a la tecnologia 5G i Bill Gates com a mitjans per controlar la població a través de l’implant de microxips o nanobots. Una teoria retofuturista a què també es va apuntar el cantant Enrique Bunbury. 

Però els missatges negacionistes de Bosé també van tenir defensors i adeptes, que si bé no negaven la importància de la pandèmia, li donaven certa raó a l’intèrpret panameny amb residència a Mèxic.

Així, la cantant Alaska, «jo soc molt de la teoria de la conspiració. Tinc amics que estan d’acord amb el Miguel»; l’actriu Ana Arias, que «va sacrificar» les seves vacances per assistir a la concentració promoguda per Bosé, l’exconcursant d’‘OT’ Verónica Romero i el dissenyador de moda Pelayo Díaz, «ens tenen controlats des de fa molt. Potser és que ja tenim aquest xip des de fa molt temps i no ho sabem», no van dubtar a mostrar la seva solidaritat negacionista i conspiradora amb l’artista de 64 anys.

La fotògrafa Ouka Leele, antiga glòria de la ‘movida’ madrilenya, s’ha convertit en una de la principals capdavanteres del negacionisme arribant a afirmar que «l’amor és la millor mascareta». 

També a l’eteri i volàtil món dels ‘influencers’ hi ha hagut i hi ha entusiastes paladins del negacionisme.

És el cas d’Arina Yers. La jove instagramera de 21 anys dubta que existeixi la Covid i presumeix de no portar mascareta. «Que sí, que hi ha una pandèmia mundial i tot el que tu vulguis, però ¿què t’influeix a tu que no me la posi jo? M’influeix a mi, em contagio jo, és el meu puto problema, ¿d’acord?», ha arribat a publicar. 

Trump i Bolsonaro

En el capítol internacional l’artilleria pesada l’encarnen Donald Trump i Jair Bolsonaro. L’expresident dels EUA i l’actual mandatari brasiler sempre han minimitzat la importància de la pandèmia i mai van promoure mesures reals i efectives de protecció. És ja mítica l’afirmació de Bolsonaro que la Covid era com una «gripezinha». 

El músic irlandès Van Morrison, secundat en alguna ocasió pel guitarrista britànic Eric Clapton, també ha fet públiques cançons contra l’ús de la mascareta i el confinament. Així com l’actor nord-americà Woody Harrelson, que no va dubtar a difondre vídeos en què assegurava que el 5G era la causa de la pandèmia. 

Notícies relacionades

I especial menció per al tenor Andrea Bocelli, que va dubtar de la gravetat de la Covid-19, es va vanagloriar de no portar mascareta i saltar-se el confinament i que ell i tota la seva família van acabar contagiats pel coronavirus. Caçador caçat.

Els antivacunes

Capítol a banda són els antivacunes, que també es nodreixen de noms d’artistes i famosos, i entre els quals apareix, un cop més, Miguel Bosé. La cantant Toni Braxton, les actrius Lisa Bonet, Miranda Makaroff i Alicia Silverstone, els actors Robert de Niro, Rob Schneider i Jim Carrey, el presentador nord-americà Bill Maher, el jugador de l’NBA Dwight Howard i el tennista Novak Djokovic són alguns dels que han mostrat el seu escepticisme o la seva més frontal negativa a les vacunes o a ser vacunats.