El culebró segueix

Mainat se sotmet a una prova de drogues

  1. El test pretén aclarir si el productor va prendre drogues la nit del passat 22 de juny.

  2. El nou pas s’emmarca en el litigi «per la custòdia dels nens».

  3. La seva exdona Angela Dobrowolski segueix a la presó després de diversos intents de violació de domicili.

Mainat se sotmet a una prova de drogues
2
Es llegeix en minuts

El productor musical i exmembre de La Trinca Josep Maria Mainat s’ha sotmès aquest dimarts a una prova de consum de drogues que ha ordenat el jutge que investiga el seu intent d’assassinat, a petició de la defensa de la seva exdona Angela Dobrowolski. Mainat ha acudit aquest matí a l’Institut de Medicina Legal de Barcelona per fer-se la prova toxicològica, amb la qual el jutge pretén aclarir si havia consumit drogues la nit del 22 al 23 de juny passat, quan suposadament la seva exdona va intentar assassinar-lo provocant-li un coma hipoglucèmic.

En declaracions als mitjans, Mainat ha explicat que la defensa de Dobrowolski va demanar aquesta prova després que ell també sol·licités que se li practiqués a ella, però ha precisat que no en sap «exactament» el motiu, tot i que suposa que s’emmarca en el litigi per la «custòdia dels nens». Mainat ha reconegut que té ganes que acabi tot, i que acabi «bé si es pot», referint-se que «ella estigués bé, i que algun dia pogués ocupar-se dels nens».

Més «tranquil» però «trist»

El productor musical no ha volgut respondre si Angela consumeix drogues o en quin estat psicològic està, però ha reconegut que el fet que sigui a la presó –després de la seva quarta detenció a l’intentar entrar al domicili de Mainat de Barcelona– fa que estigui «més tranquil», tot i que també «trist».

El fundador de La Trinca, diabètic i de 72 anys, va patir una accentuada baixada de sucre el juny de l’any passat que li va provocar un coma hipoglucèmic, després de la qual cosa va acusar la seva dona –que té 37 anys i estudia últim curs de Medicina– d’haver-l’hi causat a l’injectar-li una sobredosi d’insulina mentre dormia.

Notícies relacionades

Dobrowolski va ser detinguda pels Mossos d’Esquadra per intent d’assassinat, però va quedar en llibertat provisional, tot i que des d’aleshores ha sigut arrestada tres vegades més: per intentar falsificar talons a nom del productor televisiu, per intentar entrar a robar a casa seva a Canet de Mar (Barcelona), i la del 4 de gener passat per intentar accedir al seu domicili de Barcelona.

A la presó després de 4 detencions

A l’octubre, el jutge que investiga el suposat assassinat de Mainat va acordar imposar a Dobrowolski una ordre d’allunyament d’un quilòmetre del productor televisiu i dels dos fills que tenen en comú. Després de ser detinguda per quarta vegada, el Jutjat d’Instrucció número 28 de Barcelona va acordar el dia 6, dia de Reis, enviar Dobrowolski a presó provisional, comunicada i sense fiança, per dos delictes d’incompliment de les mesures cautelars d’allunyament i un delicte de violació de domicili.