A AMAZON

La poetessa Amanda Gorman, ‘best-seller’ després de la investidura de Biden

  • El seu primer poemari ‘The hill we climb’ i el seu llibre il·lustrat per a nens ‘Change sings: A children’s anthem’ no es publicaran fins al 21 de setembre

La poetessa Amanda Gorman, ‘best-seller’ després de la investidura de Biden
3
Es llegeix en minuts

Després de la seva poderosa lectura a la investidura de Joe Biden, Amanda Gormans’ha convertit en tota una superestrella de la literatura enfilant-se aquest dijous al cim dels llibres més venuts a Amazon. Hores després de la seva aclamada intervenció en la presa de possessió del president dels EUA i de la seva vicepresidenta, Kamala Harris, els seus dos llibres, que encara no s’han publicat, ja encapçalen la llista de ‘best-sellers’.

«¡Estic al lloc número 1 i 2 a Amazon en un dia!», ha proclamat eufòrica Gorman a través de Twitter.

El seu primer poemari, ‘The hill we climb’ (‘El turó que pugem’), ocupa el primer lloc del gegant de vendes online, seguit de ‘Change sings: A children’s anthem’, un llibre il·lustrat de poemes per a nens la sortida dels quals al mercat, com l’anterior títol, està prevista per al 21 de setembre.

Sorpresa per tant d’èxit

Tot i que des de la seva participació en la investidura de Biden no ha parat de rebre elogis, la jove activista nascuda a Los Angeles fa 22 anys i educada a Harvard, està rebent amb molta sorpresa tants elogis: «Moltes gràcies a tots per donar-me suport a mi i a les meves paraules. Com va dir Yeats: ‘Perquè les paraules només són bones: canta, llavors’».

Gorman, sens dubte la poetessa més jove de la història a participar en un acte inaugural d’un president dels Estats Units, va oferir dimecres amb el seu parlament una visió esperançadora d’un país profundament dividit.

«Ser nord-americà és més que un orgull que heretem. És el passat al qual fem un pas i com el reparem», va dir Gorman als esglaons del Capitoli dels Estats Units dues setmanes després que una turba l’assetgés i després d’un any de protestes massives demanant justícia racial.

«No tornarem al que va ser. Ens traslladarem al que serà, un país macat, però íntegre. Benèvol, però audaç. Ferotge i lliure», va exclamar.

La seva lectura va provocar una aclamació instantània, amb elogis de tot el país i de tot l’espectre polític.

Lloances d’Obama, Clinton, Winfrey

«¿No ha sigut el poema d’Amanda Gorman simplement impressionant? Ella va prometre postular-se per a la presidència per al 2036, però no puc esperar», va tuitejar l’excandidata presidencial Hillary Clinton.

Autodescrita com «una noia negra prima, descendent d’esclaus, criada per una mare soltera» que es troba «recitant» davant un president, Gorman es va convertir en qüestió d’hores en una estrella global. A més de col·locar els seus dos llibres al ‘top’ d’Amazon, el seu compte de Twitter ha passat a sumar més d’1,3 milions de seguidors després de les lloances de Barack Obama i Oprah Winfrey, entre molts d’altres. La popular estrella de la televisió va tuitejar: «¡Mai he estat més orgullosa de veure una altra jove aixecar-se! ¡Brava, brava!».

Notícies relacionades

Graduada de la Universitat de Harvard, Gorman ha explicat que va superar un problema de la parla en la seva joventut. Així mateix, es va convertir el 2017 en la primera Poeta Juvenil Premiada Nacional dels EUA

Per cert, el tercer llibre en la llista de més venuts d’Amazon als EUA és una altra obra il·lustrada infantil vinculada a la política i amb missatge esperançador: ‘Ambitious girl’ (‘Noia ambiciosa’), escrit per la neboda de la vicepresidenta Kamala Harris, Meena Harris.