«La químio jugant passa volant»

Alejandro Sanz posa veu al documental de Juegaterapia

  • El curt de la fundació, que ajuda nens malalts de càncer, es podrà veure a Amazon Prime Video i a Filmin a partir del 25 de gener

  • Amb aquesta nova campanya es pretén fer un crida a la donació de consoles

29/01/2020 Alejandro Sanz muestra el increíble parecido que tiene con uno de sus hijos.

29/01/2020 Alejandro Sanz muestra el increíble parecido que tiene con uno de sus hijos. / EUROPA PRESS (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts

Fa deu anys que la Fundació Juegaterapia, que ajuda els nens malalts de càncer, treballa amb el seu lema: «La químio jugant passa volant», i durant aquest temps ha instal·lat videoconsoles a les habitacions d’oncologia pediàtrica d’hospitals de tot Espanya i d’altres països.

Ara, un estudi científic pioner promogut per la fundació, que s’ha portat a terme a l’Hospital La Paz de Madrid, confirma que jugar amb videojocs durant el tractament de quimioteràpia fa que els infants sentin menys dolor i que s’afavoreixi el procés de curació.

Aquesta és la primera vegada que es mesura l’efecte beneficiós de la utilització dels videojocs en la gestió del dolor agut. Ja estava demostrada la millora en els pacients pediàtrics des del punt de vista psicològic, ja que redueix l’ansietat que els produeix l’hospitalització, perquè afavoreix la relaxació mental en aquestes situacions.

Aquest estudi, que conclou que l’ús diari de morfina va disminuir en un 20% gràcies a l’ús de videojocs, queda reflectit en un emotiu documental. ‘La quimio jugando se pasa volando’, on els protagonistes, nens amb càncer, les seves famílies, l’equip mèdic de La Paz, encapçala pel Dr. Franciso Reinoso-Barbero, cap de la Unitat del Dolor de l’Hospital Infantil La Paz de Madrid, i el Dr. Mario Alonso Puig, patró d’honor de la Fundació Juegaterapia, parlen de la seva experiència personal i científica. A més, compta amb la col·laboració especial d’Alejandro Sanz, que posa la veu en la narració.

Notícies relacionades

El documental, que es pot veure ja a Amazon Prime Video i a Filmin a partir del 25 de gener, compta amb els testimonis reals dels nens Estephany, Dani, Mario, Carlos, Marcos, Aaron, David, Héctor, Alejandro i Manuel, que, amb les seves famílies, expliquen el que va suposar per a ells el càncer i com els videojocs els van ajudar a superar-lo, segons informa Europa Press.

Amb aquesta campanya, la fundació fa una crida a la donació de consoles ara, passat el Nadal, moment en què se substitueixen les antigues per les noves que han arribat a les cases com a regal en aquestes festes. A més, vol, amb la difusió dels resultats d’aquest estudi científic, arribar a les direccions mèdiques hospitalàries per incloure els videojocs en els protocols de les teràpies sanitàries.