Amunt el teló, per fi

Carlos Latre porta cent personatges al Coliseum

«No ens podem abraçar, però ja ho farem. El que no podem fer és deixar de riure», afirma el còmic

zentauroepp55633612 barcelona 28 10 2020  carlos latre presenta su  one man show201126165821

zentauroepp55633612 barcelona 28 10 2020 carlos latre presenta su one man show201126165821 / ANGEL GARCIA

4
Es llegeix en minuts

Carlos Latre torna a Barcelona amb ‘One Man Show’. Cinc anys després de la seva última actuació a la ciutat, el còmic torna a alçar el teló per a una estrena que al principi estava prevista per al 4 de novembre. El tancament de les sales d’espectacles decretat per la Generalitat va obligar a cancel·lar les representacions. Un mes després del previst, Latre inaugurarà la temporada del gran recinte de la Gran Via aquest divendres 4 de desembre. «En aquest moment rar, fer riure ja no és un plaer, és un autèntic deure», diu Latre a aquest diari.

Amb més de 100 personatges, Latre (Castelló, 1979) presenta un ‘show’ molt treballat fins i tot des del moment de decidir el nom, «Quan vaig plantejar ‘One Man Show’, no trobava una paraula per descriure el que és aquest ‘show’. Perquè imito, ballo, canto, presento, faig una mica de tot. Aquesta paraula americana que tant m’agrada, el ‘show business’ representa una mica això que soc jo. Volia fer un ‘show’ que fos molt a cara descoberta, mostrant el que faig i fent un repàs d’aquests 100 personatges d’actualitat. Per aquest escenari passaran des de Fernando Simón, que s’ha convertit en Mick Jagger, fins als personatges de ‘La Casa de Papel’. Sense oblidar alguns dels meus clàssics com Boris Izaguirre, Andrés Iniesta o Matías Prats».

En la situació actual, Carlos Latre defensa que «és moment de posar l’espatlla per una vegada que tenim un enemic en comú», i vol «trencar una llança per promotors, productors que estan arriscant els seus diners perquè la cultura tiri endavant i aquesta nova normalitat no deixi de tenir espectacles en directe, artistes i públic acudint a les sales. Hi ha prioritats, però fer feliços els altres és molt important. I el públic així respon perquè cada vegada té més confiança a acudir a les sales, cosa que ens alegra moltíssim.»

Si el context ja era complicat, amb l’obligatori ajornament de l’estrena i les restriccions imposades per la Generalitat, el panorama es torça ara encara més al món de l’espectacle. «Sobretot ens afecta l’aforament limitat de 500 persones, quan el Coliseum té capacitat per a 1.600. Valorem que guanyarem un 25% del que teníem previst», confessa. «tota la inversió feta s’ha paralitzat un mes, amb les despeses que això comporta». Malgrat això, l’imitador es mostra optimista com sempre i envia un missatge de confiança: «Queda clar que el teatre és segur, el públic ha demostrat una maduresa increïble i esperem que poc a poc es vagin aixecant aquestes mesures que sens dubte no només afecten els espectadors sinó que afecten totes les famílies i tots els treballadors que hi ha darrere del teatre».

Mesures sanitàries

Malgrat que els focus posaran tota la seva atenció a Latre, ell té clar que el seu èxit no resideix només en el seu talent. «Tinc un grup que em porta enlaire. Jo soc només la punteta de l’iceberg que és el meu equip de feina. Em sento molt ben rodejat». Amb el seu equip, Latre va preparar ‘One Man Show’ i la reacció a les mesures sanitàries que poguessin canviar el plantejament inicial. «Hem de veure totes les possibilitats. Cal estar una mica a l’expectativa. Ara els plans es fan a 15 dies vista. Estem molt ficats que, passi el que passi, no parem. Hem de donar la sensació al públic que no passa res. Els espectadors ens donen les gràcies per fer riure en aquests moments», confessa l’artista.

Notícies relacionades

Aquesta capacitat de reacció ha portat el còmic de Castelló i el seu equip a realitzar canvis en el plantejament inicial de l’obra. «La veritat és que hem fet alguna modificació, sobretot per donar cabuda als nous temes d’actualitat. En aquest ‘show’ indubtablement parlarem de la vacuna i fins i tot del carril bici. Parlarem de futbol, de Maradona. ¡Podrem connectar amb el cel per veure que fa El Pelusa!».

A ‘One Man Show’, Latre serà l’únic sobre l’escenari, però quan se li pregunta per Raúl Pérez, company de professió que triomfa amb les seves caracteritzacions a Movistar, es desfà en elogis. «No és només un company, ¡és un gran amic!», diu Latre, amb un to de veu que demostra el seu afecte. «Em sembla un dels referents de la imitació a Espanya. L’admiro moltíssim». I conclou amb un missatge que pot alegrar molt els fans: «M’encantaria treballar amb ell. Hi ha admiració, carinyo i amistat».

Temes:

Carlos Latre