LA VIDA SENTIMENTAL DE L'ASTRE

Maradona i les dones: divorcis, escàndols i fills il·legítims

El futbolista argentí deixa orfes cinc fills reconeguts

zentauroepp55984449 file photo  argentine soccer legend diego maradona and claud201125200331

zentauroepp55984449 file photo argentine soccer legend diego maradona and claud201125200331 / Stringer

3
Es llegeix en minuts
Joan Maldonado

Explica Nando Salvà en la seva crònica ‘Mor Maradona, el crac que va topar de cara contra el cel’ que l’altra addicció de Diego Armando Maradona eren les dones.  Tant, que en la seva època al Nàpols, el que va ser el seu xòfer, Pietro Pugliese, assegurava que Maradona va arribar a dormir amb més de 8.000 dones. Una xifra de llegenda per a una de les llegendes més grans del futbol. [Seguiu les últimes notícies i reaccions en directe sobre la mort de Maradona]

Claudia Villafañe

Llegendes a part, la veritat és que la seva relació més seriosa, la que podria denominar-se l’amor de la seva vida, va ser Claudia Villafañe, la seva nòvia de joventut, la seva nòvia del barri amb qui va contraure matrimoni el 7 de novembre de 1989.  Amb la Claudia, el Diego va tenir dues filles: La Dalma (33) i la Giannina (31). Però el 2003, després de 14 anys de matrimoni, l’amor es va trencar i la parella es va divorciar iniciant una sèrie d’interminables disputes als jutjats, i als mitjans argentins, amb acusacions mútues d’apropiació de béns, malbaratament i irregularitats en la repartició de béns.

Maradona amb les seves filles Giannina i Dalma. / AFP / Valery Hache

Verónica Ojeda

Poc després de la separació, Maradona inicia una relació amb la també argentina Verónica Ojeda, a qui va abandonar estant embarassada del seu fill Diego Fernando, per anar-se’n a refugiar als braços de la jugadora de futbol Rocío Oliva. Durant tots aquests anys, Ojeda ha mantingut una dura lluita judicial amb Maradona perquè aquest tingués una relació fluida amb el seu fill, que pateix un TEL (trastorn específic del llenguatge), una patologia que requereix un tractament específic.

Rocío Oliva

I és que la vida sentimental de Maradona ha anat íntimament lligada a les demandes judicials amb les seves exparelles.  Així, el 2014, després de sis anys de convivència, Maradona va demandar per robatori de joies per valor de 400.00 dòlars Rocío Oliva, la futbolista, quan vivien junts a Dubai. Al seu torn, la jove, que va estar detinguda, va acusar l’astre de violència de gènere. Una acusació que va ser confirmada quan una televisió argentina va difondre imatges en les quals es podia veure l’agressió.

També la periodista russa Ekaterina Nadólskaia va acusar Maradona d’haver intentat treure-li la roba mentre ella intentava entrevistar-lo a l’habitació d’un hotel.

Cristina Sinagra i Valeria Sabalaín

Al llarg de la seva vida a Maradona li han plogut les demandes de paternitat. El 1992, la italianaMaradonaDiego.Valeria SabalaínJana. 

Adonay Fruto

Una altra de les sonades i polèmiques relacions de Maradona va ser amb la cubana Adonay Fruto, que el futbolista va conèixer quan ell tenia 43 anys i ella 19. L’esportista va coincidir amb la jove a l’illa durant el seu procés de rehabilitació per la seva drogoaddicció el 2004. Adonay va denunciar amenaces de Villafane per posar en perill el futur de les seves filles i tot i que mai es va confirmar, pel que sembla la jove va patir un avortament. Algunes fonts apunten que de la seva estada a Cuba van néixer dos fills més de Maradona, fruit d’altres tantes relacions. 

Notícies relacionades

 A finals del 2005, es va iniciar un nou judici de filiació per un presumpte fill del jugador argentí. Els pares del nen, anomenat Santiago, serien Maradona i la jove Natalia Garat, que va morir el novembre del 2005.

Maradona amb Joaquín i Lucía Galán.

Lucía Galán 

Molt més romàntica i calmada va ser la breu relació que Maradona va mantenir amb la cantant Lucía Galán, component del duo Pimpinela, el 1982. Una relació que l’artista ha confessat recentment en una entrevista. Gisela Ramírez Méndez i Graciela Alfano són altres dones amb qui suposadament Maradona va mantenir algun ‘affaire’ en algun moment de la seva vida.  En aquests últims mesos, a Maradona se l’ha relacionat sentimentalment amb Agustina Cosachov, psiquiatra argentina experta en addiccions.