RODATGE A CANTÀBRIA

'Dos vacas y una burra' reuneixen Miguel Ángel Muñoz i Pablo Puyol

Els dos actors d''Un paso adelante' es retroben 20 anys després en una «comèdia neorural»

zentauroepp55964158 graf4158  vega de pas  cantabria   23 11 2020   el actor mig201123183327

zentauroepp55964158 graf4158 vega de pas cantabria 23 11 2020 el actor mig201123183327 / Pedro Puente Hoyos

3
Es llegeix en minuts
Celia Agüero Pereda / Efe

‘Dos vacas y una burra’, el llargmetratge en el qual Jesús del Cerro torna a unir, després de 20 anys, Miguel Ángel Muñoz i Pablo Puyol, donarà protagonisme als pobles de Cantàbria, a través d’una «comèdia romàntica neorural» que es rodarà en un 90 per cent a la regió.

Els seus tres protagonistes, Muñoz, Puyol i la mexicana Esmeralda Pimentel, han estat aquest dilluns en una de les localitzacions de la pel·lícula, el poble càntabre de Vega de Pas, on el director madrileny inicia aquest rodatge, en el qual té com principals actors a els qui van donar èxit fa 20 anys a la seva sèrie ‘Un paso adelantet’.

Pablo Puyol, Esmeralda Pimentel, Miguel Ángel Muñoz i Jesús del Cerro, amb la burra de la pel·lícula. / EFE

«La foto i el cartell de la pel·lícula és el que farà que la gent digui que Cantàbria és la pel·lícula. No hi ha trampa, és molt fàcil d’identificar i de reconèixer», assegura Jesús del Cerro, que explica que la regió té tots els factors que ajuden a desenvolupar aquest llargmetratge: «Quan t’imagines Cantàbria, t’imagines aquest pendent amb les dues vaques i la burra».

En el llargmetratge no es fa referència a un poble càntabre concret perquè, malgrat que rodaran a Liérganes, Esles (Santa María de Cayón) i a la vila Vega de Pas, aquests tres llocs seran un, el poble on transcorre l’acció «des del minut 10 fins al final de la pel·lícula». Els tres animals «protagonistes» fan també «encara més màgica» aquesta comèdia, malgrat que el seu director reconeix que és molt complicat fer que els animals realitzin les escenes que se’ls demana.

La il·lusió de tornar a estar junts

Per a qui no està sent complicada aquesta aventura és per a Miguel Ángel Muñoz i Pablo Puyol, que es retroben en un projecte gairebé 20 anys després del seu últim treball junts, cosa que han reconegut aquest dilluns que els ha fet molta il·lusió, perquè tenien moltes ganes de tornar a treballar junts. L’actriu mexicana Esmeralda Pimentel, que completa el repartiment de la pel·lícula, també creu que és un privilegi poder rodar a Cantàbria el seu segon projecte a Espanya. «Estar en la naturalesa és un privilegi i més aprendre com treballar amb dues vaques i una burra, entendre com funcionen, com cridar-les, com conviure-hi està sent un aprenentatge que no havia tingut abans», explica l’actriu.

Amb un pressupost de dos milions d’euros, el rodatge d’aquesta pel·lícula es prolongarà al llarg de cinc setmanes principalment pels paisatges rurals de Cantàbria i es complementarà a Londres i Madrid. Per a Del Cerro, gravar el 2020 enmig d’una crisi sanitària originada per la pandèmia del coronavirus suposa un «risc permanent» i «por constant» per veure què passa o si algú de l’equip dona positiu tot i que ha assegurat que «una vegada que es diu acció», s’obliden de tot. «I quan comences a rodar no influeix en res».

El repartiment, humà i animal, al complet. / EFE

«Intentar donar una mica de normalitat i treballar malgrat el coronavirus crec que és el que s’ha de fer i és bonic tenir sempre la intenció de treballar i continuar lluitant per aconseguir vèncer aquest virus, que ho farem en algun moment, això segur», destaca Pablo Puyol, que assegura que l’art i la cultura no es poden parar. I Esmeralda Pimentel i Miguel Ángel Muñoz coincideixen que treballar en aquests temps i «poder fer el que s’estima és un regal» i han ressaltat com d’afortunats són de poder fer-ho i, sobretot, explicar bones històries.

Els animals com a herència

Notícies relacionades

‘Dos vacas y una burra’ comença quan el Pedro (Miguel Ángel Muñoz), un jove arquitecte a l’atur, i el seu cosí Luis (Pablo Puyol), un metge també aturat, reben la notícia de la mort del seu avi Paco, un arquitecte que va emigrar a Mèxic per fer fortuna i que ha deixat al Pedro en herència dues vaques i una burra.

Els dos joves deixen la ciutat per emprendre un viatge amb la intenció de vendre els animals, però les situacions que els esperen canvien els seus plans, en especial després de l’aparició de Paula (Esmeralda Pimentel), una jove estudiant mexicana, neta del millor amic del seu avi.