EDICIÓ EUA

Harry Styles, primer home en acaparar la portada de 'Vogue'

L'ex de One Direction llueix vestits i faldilles en un reportatge on se sincera sobre la seva infància i parla dels seus pròxims projectes en el cine

harrystylesvogueok

harrystylesvogueok

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A la dècima va la vençuda. El cantant, model i actor Harry Styles pot lluir amb orgull la medalla de ser el primer home en protagonitzar en solitari la portada de l’edició nord-americana de ‘Vogue’. A ell va dedicada la primera plana i el reportatge central del pròxim número de desembre, que arribarà als quioscos ben aviat. Sembla que després del ‘mea culpa’ per la poca diversitat racial a les pàgines i a la plantilla de la famosa revista, la seva editora, la totpoderosa Anna Wintour, també ha volgut fer canvis a la seva portada donant pista a icones masculines. Si el número anterior, el dedicat a Alexandria Ocasio-Cortez, va portar cua per sortir a pocs dies de les eleccions als EUA i perquè alguns no van veure bé que la jove congressista progressista es vestís amb models de milers de dòlars, el nou número tindrà assegurat l’aplaudiment per trencar el sostre de vidre de gènere que encara existia a ‘Vogue’, la bíblia de la moda. 

És cert que abans de Styles, que ha fotografiat amb diferents vestits de volants i faldilles de quadros el gran mestre Tyler Mitchell –el mateix que va sublimar Ocasio-Cortez  al novembre, i que va ser l’autor de la sessió històrica amb Beyoncé el 2018–, no és el primer home que ‘Vogue’ porta en portada, però sí el primer que apareix completament sol. Abans que ell, van aparèixer Richard Gere, George Clooney, Ben Affleck Justin Bieber, entre d’altres, però acompanyats de les seves parelles Cindy CrawfordGisele BündchenPenélope Cruz Hailey Bieber. 

Tota una fita que dona peu a una extensa conversa per conèixer millor i de primera mà l’ex de One Direction, i en què també participen algunes de les seves persones més pròximes i que millor el coneixen des que no era tan conegut fins a l’estrella de fama mundial que és avui. 

Meditació i sucs

Per exemple, el cantant de ‘Watermelon Sugar’ explica que ara s’ha aficionat a la meditació i detalla també com es prepara per a una sessió de fotos a base de sucs. I és que el compositor britànic, de 26 anys, coneix ben de prop el món de la moda. Des de fa set anys el seu estilista és Harry Lambert, artífex de llançar la seva carrera com a model i icona de la moda. 

En l’excèntrica sessió llueix un vestit de volants d’Alessandro Michele  –dissenyador de Gucci i el creador del seu ‘look’ a la coberta del seu últim disc, ‘Fini Line’–, abrics de talls impossibles de Maison Martin Margiela i altres de més ‘clàssics’ de Martine Rose. També posa en el reportatge amb una faldilla escocesa de Comme des Garçons Homme Plus i fins i tot amb un impressionant conjunt victorià amb mirinyac i crinolina obra de Harris Reed.

El nen que adorava disfressar-se

Junt amb el prolífic artista apareix també la seva «germana del mateix ventre», com ell li diu, Gemma Styles, escriptora i dissenyadora d’ulleres. És ella la que explica un detall curiós a tenir en compte en la biografia del cantant. «A la meva mare li encantava disfressar-nos», relata. «Jo sempre ho vaig odiar, i a en Harry sempre li va agradar molt. Ens va fer vestits de paper maixé realment elaborats, una tassa gegant i després va pintar un atles en ella, i aquest hi havia Harry sent ‘La copa del món’», recorda Gemma, i ell ho subscriu: «Definitivament, m’agradaven les disfresses». I així va ser com va començar a participar en obres de teatre a l’escola, i així va ser com va començar a cantar. 

Notícies relacionades

L’actuació sempre ha sigut una forma d’expressió fonamental per a Styles.

Per això, entre els seus últims projectes, després del confinament, hi ha la seva participació en el drama d’època ‘Don’t Worry Darling’, un ‘thriller’ en el qual el dirigeix Olivia Wilde i en el qual comparteix plans amb Dakota Johnson i Florence Pugh.