ANIVERSARI REIAL

La reina Sofia compleix 82 anys abocada en l'activitat benèfica

Després del confinament, la monarca emèrita torna a l'activitat amb el recolzament a causes socials

zentauroepp55667834 graf1089  arrecife  lanzarote   30 10 2020   la reina do a s201102170739

zentauroepp55667834 graf1089 arrecife lanzarote 30 10 2020 la reina do a s201102170739 / Javier Fuentes Figueroa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La reina Sofia celebra aquest dilluns el seu 82 aniversari. Un aniversari marcat per la marxa a l’estranger del rei Joan Carles I fa tres mesos i per l’impacte de la crisi sanitària per la Covid-19 que, tot i que ha paralitzat la seva activitat oficial, no li ha impedit abocar-se a recolzar entitats benèfiques, causes socials i esdeveniments culturals.

La reina Sofia gaudeix de bona salut i la segona onada de la pandèmia, lluny de retreure-la, l’ha portat a sortir del palau de la Zarzuela per mantenir-se activa i en contacte amb la ciutadania. Les últimes setmanes, de la mà de la Fundación Reina Sofía, ha emprès una gira pels bancs d’aliments de diverses comunitats autònomes per mostrar el seu compromís amb els més necessitats davant la profunda crisi en què es troba sumit el país.

En el seu recorregut per Espanya, on en ocasions ha viatjat amb l’AVE, la reina emèrita ha mostrat de passada el seu suport al castigat sector de l’hostaleria i s’ha deixat veure a restaurants a Múrcia i Toledo per degustar productes locals.

Com en els últims anys, la reina Sofia manté el seu compromís mediambiental i de lluita contra els residus al mar. A l’agost, va participar en l’alliberament d’una tortuga a Mallorca, i poques setmanes després, es va enfundar els guants com una voluntària més per agafar escombraries d’una platja de Màlaga.

‘El cas Larsen’

Va assistir a la cerimònia de lliurament dels premis Princesa d’Astúries el 16 d’octubre a Oviedo amb els reis i les seves filles, amb qui no apareixia en públic des de feia un any, si bé van coincidir uns dies aquest estiu a Palma al palau de Marivent, poc després de la marxa d’Espanya de Joan Carles I.

Notícies relacionades

La polèmica pels presumptes negocis ocults del rei emèrit no ha afectat l’estatus de la reina Sofia, que manté la seva retribució de l’Estat, que aquest any ha sigut de 111.854,88 euros.

No obstant, com a membre de la família reial no protagonitza un acte oficial des de començaments de març, pocs dies abans que esclatés la crisi de la Covid-19. A la mare de Felip VI sí que li han esquitxat alguns comentaris de Corinna Larsen, que, en una entrevista amb ‘Okdiario’, la va situar com a part de la «conspiració» que es va ordir al palau de la Zarzuela perquè abdiqués Joan Carles I.