'CELEBRITY' DESCONNECTADA

Meghan Markle: «No tinc xarxes socials per benestar personal»

La duquessa de Sussex afirma que va ser la persona més trolejada el 2019

zentauroepp55173183 file photo  britain s meghan  duchess of sussex speaks durin201014195051

zentauroepp55173183 file photo britain s meghan duchess of sussex speaks durin201014195051 / POOL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Meghan Markle, duquessa de Sussex, ha declarat recentment que ja no té comptes personals a les xarxes socials «per a la seva pròpia salut mental» i que no té idea ni li interessa el que es diu sobre ella a internet.

Meghan, que amb el seu marit, el príncep Enric, i el seu fill, Archie, va abandonar el Regne Unit a principis d’aquest any, en part com a resultat de l’hostilitat dels mitjans britànics, ha estat fent campanya durant aquest temps contra els efectes negatius de les converses i els comentaris tòxics a les xarxes socials.

«Per al meu propi benestar, he deixat les xarxes socials», va dir Meghan a la ‘Cimera de dones més poderoses de la pròxima generació’, organitzada per la revista ‘Fortune’.

«Vaig prendre la decisió personal de no tenir cap compte, així que no sé el que hi ha allà fora, i això és útil per a mi en molts sentits», va afegir l’exactriu. Meghan va afirmar que va tancar el seu compte personal fa anys i que el seu compte oficial de Sussex Royal i Twitter, ara desaparegut per ordre de la reina Isabel II, i el del seu marit Enric, eren administrats per un gabinet de premsa.

Addicció

Meghan també va afirmar que estava preocupada per les persones que estan obsessionades amb les xarxes socials, comparant-les amb una addicció. «Les persones que són addictes a les drogues es denominen ‘usuaris’ i les persones que són a les xarxes socials es denominen ‘usuaris’. Hi ha alguna cosa allà, algorítmicament, que està creant aquesta obsessió», va afegir.

Notícies relacionades

Fa uns dies, en una conversa de joves al podcast «Teenage Therapy» (Teràpia Adolescent) per generar consciència sobre la salut mental i donar consells sobre com reaccionar davant els trols a internet, Meghan va afirmar que l’any 2019 va ser la persona (home o dona) més ‘trolejada’ (prendre el pèl, vacil·lar o fer una broma, en general pesada)’ a tot el món.

Enric i Meghan ara viuen al sud de Califòrnia (EUA) després de deixar els seus rols reials al març per iniciar una nova vida lluny de l’empara de la família reial britànica.