LA FESTA DEL 12 D'OCTUBRE

La infanta Elionor, amb talons de noia gran

La Princesa d'Astúries s'inspira en les passarel·les, amb un 'look' que deixa enrere la infància

La seva germana va optar per una brusa de Zara i la Reina va repetir un model de Felipe Varela

zentauroepp55379433 graf9378  madrid  12 10 2020   el rey felipe vi  i  junto co201013170021

zentauroepp55379433 graf9378 madrid 12 10 2020 el rey felipe vi i junto co201013170021 / Juan Carlos Hidalgo

2
Es llegeix en minuts
M. J. Iglesias

La sobrietat aparellada a aquests temps de pandèmia s’ha instal·lat a la Zarzuela i les dones de la Família Reial l’encapçalen. Només la Princesa d’Astúries, que complirà 15 anys aquest 31 d’octubre i aquest dilluns es va avançar a la celebració, va lluir uns simbòlics talons de tres centímetres, això sí, quadrats i discrets, amb motiu de l’acte de la Festa Nacional al pati de l’Armeria del Palau Reial.

Les sabates de la infanta Elionor, asseguda al costat del seu pare en l’acte d’aquest dilluns. / EFE

Les ballarines amb purpurina rosada de la dissenyadora mallorquina Úrsula Mascaró resplendien en l’assolellat matí madrileny del primer dia d’una setmana en què Elionor de Borbó afronta els seus principals compromisos anuals com a hereva de la Corona. Dijous arribarà a Oviedo amb els seus pares, els Reis, i la seva germana, Sofia, per entregar, per segona vegada, els premis que porten el seu nom, però en un marc molt diferent –i restringit per la pandèmia– al de l’any passat, quan va debutar al Teatre Campoamor de la ciutat asturiana.

Sense sorpreses

Els ‘looks’ que van anticipar la Reina i les seves filles poden ser un preludi de l’estètica que marcarà la seva presència a Astúries. La Reina va repetir el Felipe Varela estrenat en la seva visita al Japó el 2017: abric vermell carmí amb llaços i un vestit de vellut bordeus amb botonadura i llaçada a la zona superior. És la primera vegada que la consort no sorprèn amb nou model per a la Festa Nacional.

La infanta, amb brusa blanca de Zara i pantalons blaus tinta de Stradivarius, també es va afegir a aquest carrusel d’austeritat, adoptat per Letizia des que la pandèmia ha canviat la vida dels espanyols.

La infanta complirà 15 anys el 31 d’octubre. / EUROPA PRESS

La Reina ja amb prou feines es tenyeix el cabell i porta un maquillatge discret. Les seves filles gairebé no utilitzen joies, només Elionor lluia la venera del Toisó d’Or que li va atorgar el 2018 el seu pare, el rei Felip, amb motiu de la seva designació com a Princesa d’Astúries.

En els últims 12 mesos la primogènita dels Reis ha tingut un paper més protagonista i també ha acumulat taules a l’hora de parlar en públic, tot i que l’any passat ja va demostrar en el Campoamor que no li falta facilitat ni saber estar. Al llarg de l’any ha acompanyat els seus pares en diverses cites oficials i ha participat en iniciatives relacionades amb la pandèmia, com el missatge que va enviar als joves, en el qual també hi havia la seva germana.

Una infanta entesa

Notícies relacionades

L’hereva, que ja ha passat per una PCR i per un confinament escolar a principis de curs, va deixar clar que sap de tendències, amb un jersei de llana d’alpaca de mànigues bollades de la firma sueca Other Stories (59 euros) i una faldilla frunzida amb llarg midi i cintura alta, per sota dels genolls, en color blau empolsat, que recorda models que han portat altres joves princeses europees, com les de Bèlgica i Holanda.

La infanta Sofia es va calçar ‘slippers’ a to de Pretty Ballerinas, amb punta afilada i plana. Com a complements, la Reina va optar per salons de xarol de Lodi, també repetits, i una cartera de mà d’ant vermell de Magrit. Les arracades de diamants, or blanc i robins de la firma madrilenya Aldao i l’anell de Karen Hallam que amb prou feines es treu completaven el ‘look’.