PARE DE LA REVOLUCIÓ VERDA

El pioner naturalista Attenborough fa el salt a Netflix i Instagram

Als seus 94 anys, el cèlebre divulgador britànic estrena documental i perfil a la xarxa social de fotos, en què ha batut el rècord de velocitat de Jennifer Anniston

david attenborough at great barrier reef

david attenborough at great barrier reef

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Als 94 anys, el cèlebre divulgador naturalista sir David Attenborough (Londres, 1926) encara té molt a dir sobre el nostre planeta. Ell, que ha explorat tots els continents, els llocs més salvatges i recòndits i que ha documentat tota classe de plantes i bitxos per a la BBC ¡des de 1950!, acaba d’estrenar a Netflix el documental ‘Una vida en nuestro planeta’.

La pel·lícula, que narra la història de la seva pròpia vida, així com els efectes que ha tingut la humanitat en els ecosistemes al llarg d’aquest últim segle, a més d’apuntar solucions per evitar conseqüències catastròfiques, s’ha llançat amb una fenomenal estratègia comunicativa. La campanya 2.0 no s’ha servit només de la publicitat del gegant de l’‘streaming’, que també, sinó que ha utilitzat el que en tàctica militar ofensiva es denomina ‘maniobra de flanc’, això és, un atac envoltant en tota regla. 

Degudament assessorat per dos companys del programa, el senyor Attenborough es va estrenar a les xarxes socials a pocs dies del debut a Netflix. El 24 de setembre va penjar un vídeo a Instagram a l'estil de  Greta Thunbergexhortant la comunitat de la xarxa social de fotos a salvar el planeta. «Sabem què fer, només hem de posar-hi voluntat». Amb un sol ‘post’ va aconseguir batre el rècord de velocitat ‘instagrammer’: en tan sols 4 hores i 44 minuts va aconseguir un milió de seguidors, amb la qual cosa va relegarJennifer Aniston en persona al segon lloc d’aquest podi, ja que ella va aconseguir el seu primer milió, l’octubre del 2019, en 5 hores i 16 minuts.

Dues setmanes després, i amb tan sols una desena de publicacions, el pioner dels documentals de naturalesa a la tele britànica i el món sencer ja suma 5,5 milions de fans.

Preguntat per famosos i prínceps

Però l’estratègia no acaba aquí. L’equip del film, produït pels guardonats cineastes de la vida salvatge Silverback Films i l’organització WWF (Fons Mundial per a la Naturalesa), ha muntat un ‘especial’ a les xarxes, ‘Ask David Attenborough’ (‘Pregunta a David Attenborough’), en el qual alguns famosos expressen les seves inquietuds verdes al prestigiós ecologista. Des de l’exfutbolista David Beckham, fins a les actrius Judi Dench (M, la cap dels serveis secrets britànics a set pel·lícules de la saga James Bond), Maise Williams (‘Joc de trons’) Patricia Allison (‘Sex Education’), passant per la cantant i ídol mil·lennista Billie Eilish.

Fins i tot els mateixos fills de Guillem d’Anglaterra i Kate MiddletonJordiCarlota Lluís, també han participat en la promoció preguntant-li al cavaller de l’Imperi britànic des del 1985 per un tema que els inquieta: l’extinció de les aranyes, pel que sembla els seus animals favorits. En un adorable vídeo difós per Kensington Palace, on per primera vegada s’escolten les veus dels petits, de 7, 5 i 2 anys, respectivament, els nens expressen la seva preocupació pel medi ambient. «Hola, David Attenborough, ¿quin animal creus que s’extingirà a continuació?», pregunta al veterà locutor el primogènit dels ducs de Cambridge i tercer en la línia de successió al tron d’Anglaterra. Després, la seva germana Carlota i el seu germà Lluís també hi participen: «¿T’agraden les aranyes?», «¿quin és el teu animal favorit?», li diuen.

Notícies relacionades

De fet, el mes passat la jove família va tenir l’honor de veure en primícia el documental d’Attenborough  als jardins de palau, en una sessió de la qual els ducs van donar compte fotogràfica a través de les xarxes socials. Sembla que els tres germans estan disposats a seguir el seu pare i el seu avi, el príncep Carles, en la defensa del medi ambient.

Controvèrsia amb un fòssil maltès

Per celebrar aquesta trobada, el naturalista li va donar a Jordi una dent de tauró megalodó fossilitzat, però el regal gairebé desencadena un xoc diplomàtic. Resulta que l’ullal de 23 milions d’anys va ser descobert per Attenborough a Malta durant unes vacances en la dècada de 1960. Després de la trobada a Kensington, el ministre de Cultura maltès, José Herrera, va assegurar que la peça prehistòrica hauria de ser en un museu local i que posaria tota la maquinària en marxa perquè tornés al seu país. Van créixer les crítiques a Twitter al polític, que es va desdir de les seves intencions hores després assegurant que declinava seguir amb l’assumpte.

VAIXELL INSÍGNIA I ‘VERD’ DE LA TELEVISIÓ PÚBLICA