MITE ERÒTIC DEL SEGLE XX

Brigitte Bardot compleix 86 anys reclosa a la seva casa de Saint Tropez

La veterana actriu, que es va retirar dels focus fa 47 anys, continua sent recordada com una autèntica icona de bellesa

undefined41761472 files  this file photo taken on september 27  2007 shows fre200928140634

undefined41761472 files this file photo taken on september 27 2007 shows fre200928140634 / ERIC FEFERBERG

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns Brigitte Bardot compleix 86 anys. Un dia especial en què es van alinear els astres per al món de la interpretació perquè tal dia com la francesa – però en diferents anys, òbviament– van néixer noms tan populars de la història del cine com Naomi Watts, Mira Sorvino i Marcelo Mastroniani. Però ningú com l’estrella francesa, que malgrat que està retirada des de fa la barbaritat de 47 anys, encara continua sent recordada com una icona d’estil i de bellesa que ha marcat diverses generacions.

Amb un físic espectacular, innocent però felí, ingenu però molt sexi, Bardot es va convertir no només en un mite eròtic de la dècada dels 60, sinó, sobretot, en una de les primeres ‘it girls’ de la història. I encara, 60 anys després, continuem demanant el seu pentinat a la perruqueria –inoblidable el seu serrell cortina amb els cabells lleugerament cardats– lluint el seu escot bardot, també conegut com a escot barco en ocasions especials, i maquillant els nostres ulls amb marcat ‘eyeliner’ negre buscant el mateix efecte en la mirada que la francesa, l’anomenat ‘cat eye’ que l’artista ha lluït com ningú.

Com va dir d’ella l’escriptor Jean Cocteau, «té alguna cosa desconeguda que atrau els idòlatres en un temps sense déus». Nascuda a París al si d’una família benestant, el seu atractiu va fer que, amb 18 anys, encaminés els seus passos al món de la interpretació. Inoblidable el seu paper a «Y Dios creó a la mujer», el director de la qual, Roger Vadim, es convertiria en el seu primer marit. Des d’aleshores es va convertir en una de les actrius més populars no només de França, sinó també de Hollywood, on una horda de paparazzi seguien els passos de BB cada vegada que viatjava als Estats Units.

No obstant, la fama no li agradava, i consolidada com l’actriu i cantant més sol·licitada del país gal i un dels rostres més bonics del planeta, la intèrpret va prendre la decisió, l’any 1973, de deixar-ho tot i retirar-se a la seva mansió de la Costa Blava, on encara avui viu abocada en els drets dels animals, convertida en una activista d’allò més polèmica per les seves crítiques als governs i organitzacions mundials, informa Europa Press.

Quatre casaments, 47 films i 60 cançons

Casada en quatre ocasions, a Bardot li va donar temps abans de la seva precipitada retirada –als 42 anys– a actuar en 47 pel·lícules, gravar més de 60 cançons i interpretar diversos musicals. Icona sexual, mite eròtic i un dels rostres més bonics del cine francès, viu reclosa a la seva casa de Saint Tropez amb més de 1000 animals abandonats a qui dona refugi. I és que, en més d’una ocasió, ha confessat que va decidir que els animals la necessitaven més que la indústria del cine i que en ells havia trobat l’amor que li faltava en els éssers humans.

Malgrat renegar del seu passat, i tot i que les seves aparicions públiques són cada vegada més limitades, amb cada reaparició continuem comprovant que, malgrat el pas dels anys, Bardot segueix conservant aquesta aura especial i aquesta llegendària bellesa felina que la van convertir en una de les grans icones femenines del segle XX.

Notícies relacionades