DELICTE DE TRUCADES AMB REITERACIÓ

Yosi, el líder de Los Suaves, condemnat per violència masclista

Haurà de complir 20 dies de treballs en benefici a la comunitat i no podrà acostar-se a la seva ex en vuit mesos

MD3. Madrid, 05/03/05.- Yosi, cantante de Los Suaves, durante la entrevista con la Agencia EFE, en la que habló de su nuevo trabajo El Jardín de las Delicias. EFE/PACO CAMPOS

MD3. Madrid, 05/03/05.- Yosi, cantante de Los Suaves, durante la entrevista con la Agencia EFE, en la que habló de su nuevo trabajo El Jardín de las Delicias. EFE/PACO CAMPOS / Paco Campos (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

José Manuel Domínguez Álvarez, àlies ‘Yosi’, líder de la banda musical Los Suaves, ha sigut condemnat aquest dimarts a 20 dies de treball en benefici de la comunitat per un delicte de violència masclista motivat per trucades amb reiteració a la seva ex.

El músic d’Ourense, de 72 anys, va tenir un judici ràpid el 21 d’agost per aquests fets ocorreguts l’any passat i denunciats per la dona, a la qual no podrà acostar-se durant vuit mesos, segons fonts jurídiques. El cantant va reconèixer els fets i va acceptar per conformitat la sentència, contra la qual no es pot interposar recurs.

Yosi està retirat dels escenaris des del 2016, després de caure en un concert a Santander.

Durant una matinada

L’assetjament telefònic es va concentrar durant una matinada i l’artista va ser castigat, arran d’aquest fet il·lícit, per coaccions a la que va ser la seva companya sentimental.

El compositor va tenir un accident al final d’un concert a Santander el juliol del 2016, una caiguda de consideració per un forat de l’escenari que el va apartar de la primera línia. Es va trencar una espatlla i una cama i va patir un gravíssim traumatisme cranioencefàlic. El cantant va estar en coma i es va arribar a témer per la seva vida.

Va passar una dura convalescència, com el mateix Yosi va explicar a ‘El País’. Els seus companys de Los Suaves no van anar a veure’l, ni tan sols el seu germà Charly. «No es van interessar per la meva salut», va lamentar. No obstant, altres fonts pròximes als músics van explicar que en realitat els havien recomanat que no el visitessin.

L’accident sobre l’escenari li va provocar por escènica, per la qual cosa va haver de rebre tractament psiquiàtric.

Des d’aleshores, les seves aparicions han sigut molt poques, i aquest any a les xarxes socials avançava la seva possible retirada definitiva.

Notícies relacionades

FacebookTwitterLinkedinWhatsappTelegramCorreu electrònic