SETMANA DE LA MODA CATALANA

Menchén Tomàs dona el tret de sortida a la passarel·la 080

Júlia G. Escribà, All That She Loves i Mans han presentat les seves propostes en versió digital

undefined54929971 14 09 2020 gente o8o fashion week desfile de menchen tomas200914221729

undefined54929971 14 09 2020 gente o8o fashion week  desfile de menchen tomas200914221729
undefined54930684 14 09 2020 gente o8o fashion week  desfile de j lia g escrib200914221703

/

2
Es llegeix en minuts
Mireya Roca

La firma Menchén Tomàs, fundada fa 25 anys pels dissenyadors Olga R. Menchén i Francesc Grau Tomàs, ha donat aquest dilluns el tret de sortida a la passarel·la 080 Barcelona Fashion, una edició en format digital com a mesura de precaució contra la Covid.

Durant aquesta setmana, les col·leccions es presentaran en format ‘fashion show films’, petites pel·lícules registrades en diferents localitzacions del recinte modernista de l’Hospital Sant Pau, que es podran seguir a través de 080 TV i des de la web www. 080barcelonafashion.cat.

Moda i art s’uneixen en ‘Reflexos’, la proposta estival de Menchén Tomàs. Una col·lecció exquisida en la qual el vestit ha brillat en tota la seva esplendor amb un tall depurat. La sensualitat i el moviment s’han fusionat amb matisos atemporals, teixits sedosos i colors purs com verd, morat, taronja i blau.

Per la seva part, Júlia G. Escribà ha debutat aquest dilluns a la passarel·la catalana amb la col·lecció ‘JGE Future Term’. La dissenyadora, de 20 anys, ha presentat la seva primera col·lecció termoreguladora amb una tecnologia desenvolupada per a la NASA que compta amb el ‘Certified Space Technology’ de la Fundació Espacial nord-americana.

Tecnologia termoreguladora

La jove barcelonina, que continua estudiant la seva carrera de Disseny de Moda a la Llotja de Barcelona, ha apostat per dissenys urbans, neutres, de línia recta i extremadament còmoda.

La majoria dels patrons unisex s’han confeccionat en cotó i s’adapten al microclima del cos gràcies a la tecnologia PCM Phase Change Materials.  A més, aquest interessant projecte que fusiona moda i tecnologia té un pla de comercialització que acosta els teixits intel·ligents de manera real als usuaris.

El tercer ‘fashion show film’ d’aquesta primera jornada de la passarel·la 080 ha anat a càrrec de Clara Esteve, creadora d’All That She Loves (ATSL), firma especialitzada en ‘swimwear & intimates’.

Notícies relacionades

Per al pròxim estiu, ATSL suggereix un enginyós joc de peces perfectament complementades. Els màxims exponents són biquinis, ‘tops’, mones, jaquetes amb caputxa, ‘shorts’ i mallots confeccionats a base de materials orgànics en tons clars com el ‘nude’, el rosa empolsat, el gris, el llima i el blau gel. El ‘tie dye’, emblema de la marca, aporta vistosos ‘monolooks’.

Mans, la reconeguda firma de sastreria per a home del sevillà Jaime Álvarez, ha tornat a la 080 després d’haver desfilat a Madrid i ho ha fet per la porta gran. La seva col·lecció merament artesanal està inspirada en la singular estètica del fotògraf nord-americà Slim Aarons