A UN ANY DE LA MORT DE L'ARTISTA

La fortuna de Camilo Sesto, en perill

El comportament erràtic del seu fill, en el punt de mira

zentauroepp50553453 grafcva8816  alcoy  alicante   24 10 2019   camilo blanes or200908095522

zentauroepp50553453 grafcva8816 alcoy alicante 24 10 2019 camilo blanes or200908095522 / Morell

3
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

El llegat hi és i és indiscutible, un bon nombre de cançons d’ahir, avui i sempre que es mantenen inesborrables, i que continuen donant beneficis perquè Camilo Sesto era l’autor de les seves composicions. Una altra cosa és el patrimoni material que va deixar el cantant alacantí, del qual aquest dimarts es compleix un any de la seva mort, a punt de fer els 73 anys, pels problemes renals que arrossegava. Una fortuna en immobles i diners que està en mans del seu fill.

Amb la seva mort, Camilo va deixar orfe Camilo Blanes Jr, de 37 anys, fruit de la seva relació amb la mexicana Lourdes Ornelas. Un fill el comportament erràtic del qual fa que molts es preguntin si tot el que ha heretat se n’anirà a les clavegueres. Un directe a Instagram, en el qual aparentment estava sota l’efecte de les drogues i en el qual amb prou feines es podria expressar amb claredat, va fer fa unes setmanes saltar les alarmes. «Va ser fruit del moment», va assegurar ell a les seves sortides a passejar al voltant de la casa de Torrelodones que va heretar del seu pare i on es va instal·lar després de la mort del cantant. 

 

En vida de Camilo Sesto la relació amb Camilín, com se’l coneixia de manera carinyosa, no va ser fàcil. Quan el nen tenia 3 anys, l’artista es va mudar a viure amb ell a Miami per no perdre’s la seva infància. Després van arribar les anades i vingudes a Mèxic, on es va establir la seva mare. La il·lusió de Camilo era que el seu fill seguís els seus passos com a cantant i el va ajudar en això i a  desenganxar-se de les seves addiccions, ho va intentar sense èxit en diversos centres de Madrid. 

Malgrat les amenaces amb desheretar-lo, al seu testament, Camilo va nomenar finalment el seu fill com a hereu universal. L’artista va deixar unes 400 cançons registrades que generaran en drets d’autor uns 500.000 euros anuals, durant 75 anys. A això cal unir la casa de Torrelodones, on vivia, i dos terrenys adjacents, un pis a Las Rozas que va comprar a Melendi, un apartament a Marbella i una altra casa a Mallorca. Això i uns comptes corrents sanejats que superarien el milió d’euros.

Em fa molta tristesa

Diversos mitjans asseguren que la casa de Torrelodones està descurada, que el matrimoni que es cuidava d’ella (i del cantant) ha sigut acomiadat i que Camilín ha recaigut. La seva mare a ‘Sálvame’ va donar la seva versió sobre el moment que viu el seu fill. «S’ha convertit en el seu pitjor enemic». Va parlar d’«un entorn molt poc favorable» per a ell. I va recordar: «Ja s’han aprofitat d’ell molt. No em sento orgullosa d’això, em fa molta tristesa veure'l. Camilo és més que això. Em fa molta tristesa veure'l així». A més, la mexicana sosté que la col·laborada de ‘Sálvame’ Lydia Lozano i els advocats que havien portat el tema de l’herència de Camilo haurien enganyat el seu fill i s’havien quedat amb 400.000 euros.

 

 

Camilín, sense perdre la calma, reapareixia poc després públicament, amb bon aspecte, per assegurar que es trobava bé, però evitant en tot moment parlar dels seus lletrats i la suposada estafa que denuncia la seva mare.  Camilín ha estrenat un disc amb Universal, en el qual versiona dues cançons del seu pare i la resta són temes d’artistes llatins coneguts. De moment només s’ha parlat d’ell a les xarxes socials, a l’espera de veure què passa amb la promoció, almenys a Mèxic i els Estats Units, si n’hi ha.

Suposat fill secret

Notícies relacionades

I per afegir més llenya al culebró, ‘El Español’ ha publicat que un jove taxista de 35 anys seria un presumpte fill secret de Camilo Sesto, tot i que de moment no ha transcendit que hagi presentat cap demanda reclamant la paternitat, ja que només així podria començar una batalla legal per reclamar la seva part de l’herència.

El que sí que és segur que es quedarà a Alcoi, on va néixer, on reposen les seves restes i on va ser nomenat fill predilecte, és el llegat artístic de l’autor de ‘Vivir así es morir de amor’. Unes 800 peces –piano, discos d’or, vestuari, fotos...–  que resumeixen una carrera d’èxits. De moment estan en lloc segur esperant que l’Ajuntament elegeixi el lloc on exhibir-les i l’obertura del qual està prevista per a l’any que ve. La Covid ho ha retardat tot.

Temes:

Camilo Sesto