Desapareixen els comptes a les xarxes socials de Miguel Bosé

Després dels seus polèmics vídeos sobre el coranavirus, les mascaretes i les vacunes

Desapareixen els comptes a les xarxes socials de Miguel Bosé
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ni a Instagram, ni a Facebook, ni a Twitter. En cap de les xarxes socials es pot trobar Miguel Bosé, el cantant, de 64 anys, que en els últims temps s’hi havia mostrat molt actiu amb els seus missatges contra les mascaretes, la vacuna del coronavirus, el Govern, el 5G i contra Bill Gates en persona.

No queda clar si és el cantant el que ha decidit tancar els seus perfils o si han sigut les plataformes les que l’han bloquejat, però des d’aquest diumenge els seus perfils públics ja no són actius. A Facebook, de fet, apareix un avís que el seu perfil «no està disponible», una cosa que «en general, passa quan el propietari només ha compartit el contingut amb un grup reduït de persones, ha canviat qui pot veure’l o aquest s’ha eliminat».

La setmana passada tant Facebook com Instagram van alertar d’«informació falsa» en un dels seus vídeos sobre mascaretes, segons «verificadors de dades independents». Hi defensava que la població sana no hauria de portar-la i explicava que malgrat que recolza els antimascaretes, ell de vegades la utilitza quan entra a certs llocs en els quals «la gent es pot molestar», però que està eximit d’utilitzar-la per la seva asma. 

En altres vídeos, Bosé va carregar contra les vacunes i va recolzar la manifestació antimascaretes que es va celebrar el 16 d’agost a Madrid, a la qual van acudir més de 2.000 persones, una manifestació a la qual, per cert, ell no va anar.

Després de la seva ‘fugida’, l’artista va trencar el seu silenci a les xarxes socials amb un: «Que ens deixin viure», acompanyat d’un vídeo de cinc minuts de durada de la concentració en què es van incomplir les mesures de seguretat decretades per les autoritats.

En un altre dels seus últims vídeos, Bosé matisava les seves paraules reconeixent que «el bitxo ha matat molta gent i ha sigut devastador». En aquest mateix vídeo explicava, amb la veu afònica, que havia «sigut dolent» i per això Twitter l’havia castigat una setmana. Nombrosos col·legues seus cantants s’han mostrat molt crítics amb l’actitud del cantant, que ha passat gran part de l’estiu a la seva casa de Somosaguas (Madrid). 

Entre els més crítics amb el músic per la seva actitud en plena onada de rebrots hi ha diversos companys de professió, que no han dubtat ni un instant a contestar al cantant. Com Luis Cepeda, que deia, taxatiu: «Acabes de perdre el respecte que et tenia. Hi ha molts artistes lluitant per tirar endavant i perquè això passi fent el que podem i respectant les mesures. Que tinguis la vida resolta no implica que et carreguis tot les coses per les quals lluita el teu gremi», va escriure via Twitter.

Notícies relacionades

Un altre va ser Marwan, que es va adreçar a ell per dir-li que l’ús de les mascaretes sí que és important: «Sense mascareta el món seria una matança. És incòmode portar-la, és clar. Però hi ha una cosa més important: és necessari portar-la. Miguel Bosé porta pixant fora de test massa temps. És important no fer ni puto cas a gent com ell», va escriure a les xarxes socials.

Un altre dels artistes disconforme amb Bosé ha sigut Ismael Serrano, que no es va dirigir directament contra el cantant, però sí que ha considerat irresponsables aquells que defensen les teories dels responsables de la manifestació: «Sisplau, no siguin irresponsables. Als defensors del diòxid de clor, de l’MMS...: prou de difondre superxeries posant en perill la vida de la gent!!!».

Temes:

Miguel Bosé