La infanta Sofia apareix a les Balears amb una crossa després de colpejar-se un genoll

La petita, a qui li han fet cinc punts de sutura, visita amb els seus pares, els reis, i la seva germana, la princesa Elionor, la casa natal del missioner Fra Ginebró Serra a Petra

infanta / periodico

1
Es llegeix en minuts
M. López

Comença la visita dels reis  a la casa natal al museu dedicat a Fra Ginebró Serra a Petra. Els monarques i les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, han començat la seva agenda oficial al Pla de Mallorca per conèixer una mica més la figura del missioner mallorquí, artífex de l’evangelització de Califòrnia i la tasca del qual s’ha posat en entredit en els últims anys com a símbol de la colonització i l’explotació dels pobles indígenes.

A la seva arribada, ha cridat l’atenció dels mitjans que la infanta Sofia caminés en una crossa. La petita s’ha fet mal aquest diumenge en un genoll i porta cinc punts.

Felip VI, Letizia i les seves filles coneixeran més detalls de la vida i obra del petrer gràcies a les explicacions de Pau Pomar, president de la Fundació Casa Serra, i Emilio Martínez-Almoyna, responsable de becaris d’aquesta Fundació. Tots dos guiaran la comitiva en el recorregut per la casa natal. Al museu dedicat al sant hi haurà Tumi Bestard, president de l’Associació Sant Juníper Serra; i Kimberly Marzhall, agent consular dels Estats Units, els encarregats de rebre els monarques i les seves filles.  

Notícies relacionades

La presidenta del Govern, Francina Armengol; la ministra d’Educació, Isabel Celáa, el president del Parlament, Vicenç Tomàs, la delegada del Govern Aina Calvo, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i l’alcalde de Petra, Salvador Femenias, acompanyen la família reial durant aquesta activitat.

Fra Juníper Serra va ser canonitzat pel papa Francesc el 2015. El sant mallorquí va viatjar a Amèrica el 1749, va fundar nou missions a l’Alta Califòrnia i en va presidir quinze més.  El 28 d’agost, data de la mort del frare franciscà, se celebra la seva festivitat.