TOCADA

Michelle Obama està deprimida i ho atribueix a Trump

zentauroepp54368632 files  in this file photo taken on november 18  2019 former 200806095836

zentauroepp54368632 files in this file photo taken on november 18 2019 former 200806095836 / NICHOLAS KAMM

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Michelle Obama no està bé. Assegura que té una «depressió de baix grau» per com la pandèmia del coronavirus està castigant els Estats Units i com s’han desenvolupat les protestes racials i com s’està afrontant tot des de l’Administració de Trump. L’exprimera dama nord-americana, de 56 anys, ho atribueix a «aquests alts i baixos emocionals que tots sentim, que sento jo igual com la resta del país». Ho ha explicat en el seu últim ‘podcast’, durant una conversa distesa amb la periodista Michele Norris. Li està costant molt fer els seus entrenaments habituals i no pot agafar el son. Tot això durant la setmana en què el seu marit, Barack Obama, complia aquest dimarts 49 anys.

«Estic notant que simplement no em sento bé. Són sentiments comuns per tots nosaltres, que estem torejant amb una pandèmia global, amb la reacció a les morts de George Floyd, Breonna Taylor i Ahmaud Arbery, amb les protestes generalitzades. Sé que estic lidiant amb alguna forma de depressió de baix grau. No només per la quarantena, sinó per la lluita racial i per veure la hipocresia d’aquest Govern», va explicar, sense nomenar expressament el president, Donald Trump, amb el qual sempre s’ha mostrat molt crítica i al qual, tal com va assegurar en el seu llibre de memòries, ‘Mi historia’ mai li perdonarà els atacs personals al seu marit.

«Tot i que estem vivint una cosa única en les nostres vides, una cosa única en la història, he de dir que despertar davant totes aquestes notícies, despertar a com ha respost o no aquesta administració, despertar a una altra història d’un home negre o una persona negra d’alguna manera deshumanitzada, ferida o assassinada, o falsament acusada d’alguna cosa, és esgotador», va afegir Michelle.

Notícies relacionades

Per controlar la situació, Michelle assegura que intenta mantenir una rutina d’exercicis, «tot i que hi ha hagut períodes durant aquesta quarantena en què m’he sentit massa decaiguda». I ha explicat que la família es reuneix per resoldre endevinalles i sopar junts la majoria de les nits i entretenir-se després amb algun joc de taula. Obama va destacar, a més, la importància de saber quan s’ha d’apagar el telèfon o la televisió i desconnectar.

Michelle Obama, que va polvoritzar els rècord de vendes amb el seu llibre ‘Mi historia’, publicat el novembre del 2018, va llançar el seu propi ‘podcast’ el 29 de juliol passat, exclusivament a Spotify.