MALA RATXA

¿Què li passa a Amaia Montero?

La cantant, amb un comportament estrany, sembra el dubte sobre la seva salut i el seu futur professional

undefined54287846 gente amaia montero instagram200731115511

undefined54287846 gente amaia montero instagram200731115511

2
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

No hi ha dubte que la carrera d’Amaia Montero (Irun, Guipúscoa, 1976) és sinònim de talent. Els seus inicis en la música es remunten al naixement de La Oreja de Van Gogh, del qual va ser vocalista durant més de 10 anys i va publicar quatre discos memorables. Però malgrat ser al cim de la popularitat, el 2007 va deixar la banda.

Va ser una decisió molt dura per a aquesta figura del pop, com va recordar en el seu compte d’Instagram el novembre del 2018. «Fa 11 anys vaig prendre la decisió més difícil de la meva carrera i de la meva vida. Tenia molta por, però encara més valentia. En aquests anys hi ha hagut moments molt bons i d’altres que no tant, però em quedo amb tot el que he après de mi i de la vida», va escriure.

Des que va deixar de ser la vocalista del grup donostiarra, la cantautora no ha deixat de treballar i ha continuat la seva trajectòria professional en solitari, amb la qual s’ha guanyat el públic i s’ha fet un lloc en la indústria musical. Però no tot han sigut bons moments. Durant aquest temps també ha protagonitzat polèmiques relacionades tant amb el seu físic com amb el seu comportament. 

Així, ha hagut de suportar comentaris feridors sobre el seu augment de pes i crítiques per la seva falta de professionalitat, com les que es van produir arran d’una actuació a les festes patronals de San Antonio de Renedo (Piélagos, Cantàbria), al juny del 2018, quan se la va veure erràtica sobre l’escenari i fins i tot se la va sentir dir «no sé ni on soc» i «això és un desastre». Just abans d’aturar la música, va preguntar en veu alta: «Estan tocant en un altre to, ¿sí o no?». Les imatges es van fer virals i els durs comentaris a Twitter van fer que es replantegés la seva carrera malgrat ser l’artista pop espanyola amb més discos venuts.

Missatges enigmàtics

De fet, el 14 d’abril, la cantant va revolucionar les xarxes anunciant una retirada temporal per «curar-se». «No entens com em sento, no ho saps... Per fer-ho hauries de posar-te a la meva pell... Sé que no ho va fer amb mala intenció però probablement el comentari que ha posat és l’últim que jo hauria escrit... Com he dit... Tot té un perquè... He patit moltíssim. Quan cregui convenient faré el que hagi de fer... L’últim que necessito és més pressió... Sé que m’estimeu i que sempre aixequeu els braços per mi, ho tinc claríssim, igual que jo per vosaltres i espero que ho tingueu claríssim... Ara només necessito curar-me i compondre amb tranquil·litat, sense pressions, el meu nou disc», va escriure després de protagonitzar una baralla amb alguns dels seus seguidors, arran d’haver compartit una foto amb el seu gos amb motiu del Dia Internacional del Petó.  El més sorprenent de l’anunci va ser que mentre el seu entorn es mantenia en silenci absolut, ella continuava publicant missatges enigmàtics. «Si no ho vius... No saps... No entens», va tuitejar poc després de proclamar el seu adeu.  

 

va plantejar fer un descans en la música,

Notícies relacionades

Amaia Montero va reaparèixer a les xarxes socials tornant a fer parlar moltAmaia,

la cantant va emetre fa una setmana un comunicat amb el seu equip d’advocats