DIVENDRES, AL CASTELL DE WINDSOR

Noves imatges del casament secret de Beatriu de York i Edoardo Mapelli

La primogènita del príncep Andreu va lluir la mateixa tiara que la reina Isabel en el seu enllaç i un vestit que la sobirana va portar el 1962 en l'estrena de 'Lawrence d'Aràbia'

20/07/2020 Fotografía oficial de la boda de Beatriz de York y Edoardo Mapelli en la capilla del Palacio de Windsor

20/07/2020 Fotografía oficial de la boda de Beatriz de York y Edoardo Mapelli en la capilla del Palacio de Windsor / CUENTA OFICIAL DE LA CASA REAL B (Europa Press)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La casa reial britànica està revelant, amb comptagotes, detalls de l'enllaç  secret de Beatriu de York i Edoardo Mapelli, divendres passat. Aquell mateix dia el palau de Buckingham va sorprendre a tots anunciant que la primogènita del príncep Andreu, de 31 anys, i, per tant,  neta d'Isabel II, havia donat el 'sí, vull' al seu promès, l'empresari italià Edoardo Mapelli Mozzi, de 36. Va ser un acte íntim, secret, a la capella de Tots els Sants, als terrenys del castell de Windsor. Un casament totalment diferent als que acostuma la parentela de la reina d'Anglaterra.

Bastantes hores després de l'enllaç, el compte The Royal Family (@RoyalFamily

En la primera es veu els nuvis fora de la capella al costat dels avis de la jove,  Isabel II i el duc d'Edimburg, de 94 i 99 anys, respectivament.

En la següent els nuvis surten de l'església agafats de la mà, envoltats de flors blanques i roses, com les del ram de Beatriu.

Vestit i tiara d'Isabel II

El vestit de Beatriu, blanc, amb mànigues àmplies, cos amb pedreria i faldilla gairebé fins als peus, és  una peça que la seva àvia Isabel va lluir el desembre del 1962 per a l'estrena a Londres de la pel·lícula 'Lawrence d'Aràbia'. Ara el dissenyador Stewart Parvin i l'estilista Angela Kelly hi han afegit alguns detalls, com les mànigues -l'original era de tirants- i han canviat els baixos. La picada d'ullet a la seva àvia no va acabar allà, ja que la pèl-roja va adornar la seva cabellera de coure amb una  impressionant tiara Fringe, també de la monarca.

Notícies relacionades

El casament va penjar d'un fil fins a l'últim moment. Primer pels  escàndols del príncep Andreu, implicat en el cas del pedòfil nord-americà Jeffrey Epstein, raó per la qual el pare de la núvia no surt a cap de les fotos al costat dels noucasats. I, després, va arribar el coronavirus i el confinament, cosa que ho va retardar tot. Finalment, això, sí, la parella ha pogut casar-se, tot i que en la més absoluta intimitat.

A més, Beatriu i Edoardo van voler agrair, a través de la Casa Reial Britànica i mitjançant  dues noves fotografies inèdites del seu gran dia, les felicitacions que van rebre després del seu romàntic casament secret: «Sa altesa reial la princesa Beatriu de York i el senyor Mapelli Mozzi estan emocionats pels bons desitjos que han rebut després del seu enllaç i estan encantats de compartir dues fotografies més del seu feliç dia».