ENTREVISTA AL DIARI 'O GLOBO DE RIO DE JANEIRO'

Ricky Martin: «És una bogeria que Trump no obligui l'ús de la mascareta»

El cantant parla de la situació per la qual passen els Estats Units i el Brasil amb la Covid-19

El porto-riqueny avança que treballarà amb Sting, Maluma i Bad Bunny

zentauroepp53569346 gente200713190035

zentauroepp53569346 gente200713190035

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ricky Martin ha lamentat aquest dilluns que és una «bogeria» que el president dels Estats Units, Donald Trump, no demani a les persones utilitzar mascareta per evitar el contagi del coronavirus en un dels països més afectats per la pandèmia.

«En el cas dels Estats Units és trist: gairebé 140.000 víctimes. És una bogeria que el president d’aquest país no parli a les persones per utilitzar mascaretes. És molt trist, però la història parlarà per si sola», ha afirmat l’artista de 48 anys en entrevista al diari ‘O Globo de Rio de Janeiro’.

L’estrella pop ha parlat de la situació per la qual passen els Estats Units i el Brasil, els països més afectats per la Covid-19. 

Amb 3,3 milions de casos confirmats i més de 135.000 morts, els Estats Units són el país del món amb més nombre d’infectats i víctimes per Covid-19, seguit del Brasil, amb gairebé 1,9 milions de contagis i més de 72.000 defuncions.

Centrat en la família i la música

«És falta de lideratge. Així de simple. Si tinguéssim líders que parlessin de la veritat, no seríem aquí ara», ha completat el cantant en una entrevista concedida des de casa seva i en què ha respost en portuguès, segons el matutí carioca.

El confinament durant la pandèmia, amb la seva parella, l’artista plàstic sirianosuec Jwan Yosef, i els seus quatre fills, «no ha sigut tan difícil com vaig pensar i em sento privilegiat», ha apuntat el porto-riqueny, que ha reconegut que per a altres persones «ha sigut terrible i no és fàcil» i per això els ha desitjat «molt amor».

Aquest temps ha servit perquè l’intèrpret de ‘La vida loca’ es dediqués a la família, però també a la música, un treball que també ha realitzat conjuntament amb alguns dels seus amics, com el britànic Sting, que va participar cantant en espanyol al seu recent disc romàntic ‘Lado A’.

Col·laboracions amb Sting, Maluma i Bad Bunny

Aquest treball discogràfic és la primera part de l’àlbum ‘Pausa’, que al setembre afegirà ‘Play’, amb ritmes més moguts. «¿Estàs sentint el mateix que jo? Sí, estic boig –em va respondre– i allà li vaig dir: “Anem a fer música, perquè és un remei que està sempre amb nosaltres, llavors anem a treballar”», explica l’artista sobre la seva aproximació artística amb Sting.

Treballar també amb nous artistes, com el colombià Maluma, així com amb el seu compatriota Bad Bunny, és pel cantant «una relació de respecte». «És maco veure una generació d’artistes talentosos que ve a mi perquè vaig prendre decisions encertades en la meva carrera. Un orgull. Hi comparteixo les meves històries i espero que siguin profitoses per a ells», destaca.

D’acord amb l’artista, l’anomenat ‘boom’ del reggaeton no sepulta el pop i ha posat com a exemple el moviment «diferent» de la cubana Gloria Estefan als anys 80 i d’ell mateix en la dècada dels 90, que en cap moment van deteriorar aquest gènere, informa Efe.

«Cada dècada té un moviment fort de la música llatina i disfruto del que està succeint culturalment amb la música», assenyala l’astre del pop, per qui és «molt important» en els seus videoclips «presentar la vida» amb tots els colors. «La vida té homes, dones, gais, blancs, negres, asiàtics... Intento crear alguna cosa com United Colours of Benetton, ¿saps? Perquè ha de ser així, i no hi pot haver cap altra manera de fer videoclips», afirma.

Gairebé una dècada absent dels escenaris brasilers, després de la seva última presentació el 2011, Ricky Martin  manifesta el desig de tornar a un país en el qual ell solia passar diverses temporades quan integrava el grup adolescent Menudo i per això el seu portuguès és fluid.

Notícies relacionades

«Espero tornar. Vaig viure molt temps a Austràlia i Europa i després em vaig dedicar a altres coses com l’actuació i els meus fills, però és molt temps sense anar al Brasil i això no m’agrada», destaca l’artista, que es declara admirador dels seus col·legues Anitta Pabllo Vittar, la primera cantant ‘drag queen’ nominada als Grammy Llatins.

«Estic obsessionat per Anitta. És meravellosa. ¿I saps qui m’agrada molt? ¡Pabllo Vittar! M’agradaria treballar amb elles si pogués ja a ‘Play’. Sempre he dit que si tinc al costat un brasiler el xou serà molt bo perquè saben fer festa», apunta.

Temes:

Ricky Martin